5 JAAR SERVICECLUB KIWANIS SYMFOROSA

Precies 5 jaar geleden had in het Hof van Nazareth de ‘charter day’ van Kiwanis Symforosa plaats. Om dit eerste lustrum op passende wijze te vieren organiseerden de dames van deze serviceclub een partij citygolf, een picknick in het park, een boottocht aan boord van de … Symforosa en een lekker diner.

In 2011 lanceerden 5 vriendinnen het idee om van start te gaan met een serviceclub voor dames. 3 jaar later werd dit onder het peterschap van Kiwanis Twee Neten Lier en Kiwanis Herentals Kempenkring een feit. Sindsdien hebben de dames zich ingezet voor tal van goede doelen. Tot de gegadigden behoorden o.m. het Fonds Ivens-Boons (wegwerken van leerachterstand via onderwijs-aan-huis bij langdurig zieke kinderen), het project ‘Playing for Success’ (jongeren die uit de boot dreigen te vallen), de vzw. Goed Gevoel, het sociaal restaurant Kome Nete en de sociale kruidenier ’t Hofke (strijd tegen armoede), de vzw. Marjan (voor personen met een beperking), de Special Olympics Belgium, het Plus Project, het kinderziekenhuis Koningin Paola (speelgoed) e.a.

 De nodige fondsen werden verzameld via diverse initiatieven. Zo namen de dames met een Scandinavische hut deel aan de kerstmarkt in Lier en organiseerden ze in het voorjaar in het Vredeberg een  gespreksavond met Bart Tommelein over de energietoekomst. De interne werking steunt op de halfmaandelijkse vergaderingen, het bijwonen van workshops, het uitnodigen van gastsprekers en onlangs nog de jaarlijkse fietstocht.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 7 september, 2018
Einddatum: 
vrijdag, 7 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK