4de CONCERTSEIZOEN VAN PRO MUSICA

Vrijdag 22 september gaat het 4de concertseizoen van Pro Musica van start in de Begijnhofkerk. Het wordt andermaal een hoogstaand, gevarieerd en internationaal vermaard seizoen met tal van topmusici. Meer info en reserveringen zijn te bekomen via 0477-57 53 95, 0478-95 44 90, www.promusicalier.be of info@promusicalier.be.

Tijdens het openingsconcert van vrijdag 22 september om 20.15 uur in de Begijnhofkerk brengt de Turkse sopraan Nihan Devecioglu onder het motto ‘De zee der herinnering’ barokmuziek van Cavalli, Ortiz en Rossi, traditionele Sefardische muziek, Portugese Fado en liederen uit Italië, Turkije en Griekenland. Nihan Devecioglu studeerde aan de Universiteit van Istanbul en aan het Mozarteum in Salzburg. Ze wordt begeleid door Frederike Heumann (gamba) en Thomas Boysen (luit).

Zaterdag 14 oktober zorgt het Astor Klezmer Trio om 20.30 uur in cultuurcentrum Vredeberg voor melancholische klezmermuziek en Aregntijnse tango. De tango ontstond in Buenos Aires rond 1880 uit een smeltkroes van Italiaanse, Spaanse, Franse, Joodse en Afro-Argentijnse invloeden. Het Astor Klezmer Trio bestaat uit Joëlle Strauss (viool en zang), Marc Grauwel (fluit) en Christophe Delporte (accordeon).

Zondag 19 november is het vertrouwde Malibran Quartet om 11 uur opnieuw te gast in het Vredeberg. Tatiana Samouil (viool), Aki Saulière (viool), Tony Nys (altviool) en Justus Grimm (cello), brengen het romantische ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert.

Zondag 28 januari 2018 mag om 11 uur in het Vredeberg de Armeense pianiste Sofia Melikyan verwelkomd worden. Zij studeerde in Yerevan, Madrid, Parijs en New York en brengt naast ‘Les Saisons’ van Tchaikovsky, een ode aan Aro Babadjanian, één van de grootste Armeense componisten.

Hendrikje Van Kerckhove (sopraan), Bart Rodyns (harmonium), Eliot Lawson (viool) en Lode Leire (contrabas) vormen samen ‘The Party’. Zij roepen op 18 maart 2018 om 11 uur in het Vredeberg de herinnering op aan de historische Engelse groep ‘The Party’.

Het slotconcert heeft zondag 22 april 2018 om 11 uur in de Jezuïetenkerk plaats. Het wordt een soloconcert door componist Anneleen Lenaerts, sinds 2010 solo harpiste van de Wiener Philharmoniker.

Tekst: DéBé

Foto: Pro Musica

Begindatum: 
vrijdag, 22 september, 2017
Einddatum: 
zondag, 22 april, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK