4.974 LEERLINGEN AAN BEIDE LIERSE ACADEMIES

Einde vorige week verwerkten de secretariaatsmedewerkers van de Lierse academie de laatste inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. De Podiumacademie klopte af op 3.394 leerlingen, de Beeldacademie op 1.590. De directeurs Liesbet Van Huysse, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens zijn opgetogen met dit resultaat.

Algemeen directeur Geert Hendrix: ‘Vorig schooljaar hebben we de effecten van corona nog gevoeld, maar dit blijkt zich nu te herstellen. Bij de Podiumacademie stijgt het leerlingenaantal met bijna 10% tot meer dan 3.300. Piano blijft erg populair, zowel binnen het klassieke genre als voor jazz-pop-rock. Ook de blaasinstrumenten, strijkers en het slagwerk houden bijzonder goed stand. Zoals ieder jaar wordt een beroep gedaan op het uitgebreide netwerk van partners: de stad Lier en de gemeentediensten van de vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Zandhoven’. Directeur Erwin Scheltjens: ‘Dit schooljaar viert de Podiumacademie het 100-jarig bestaan. In oktober wordt gestart met enkele belangrijke evenementen, w.o. het wervelend openingsconcert en de academische zitting over het belang van het kunstonderwijs en de kracht van kunst en cultuur in het algemeen. 

Ook de Beeldacademie kent opnieuw een sterke stijging. Directeur Liesbet Van Huysse: ‘We kunnen spreken van een bijzonder mooi resultaat. De ateliers zitten propvol door o.a. de blijvende groei van de jongerenateliers. Ook kleinere ateliers zoals Textiele kunst en kantwerk tellen volle klassen. De nieuwe opleiding kunstgeschiedenis is zowel in Boechout als in Malle een groot succes. De veiling van de kunstvlaggen naar aanleiding van de Ommegang, waarvoor de Beeldacademie samenwerkte met de stad, de Gezellen van ’t Groot Volk, Lier4Business en de afdeling mode van Sint-Ursula, leverde het bedrag van 22.890 euro, op. Via het KunstPerron aan het station krijgen jongeren de gelegenheid om zich te tonen aan het grote publiek en nieuwe projecten te realiseren. Om jonge leerkrachten meer inspraak te geven en zo samen te werken aan de toekomst van de academie, werd tenslotte een ‘Young Board’ opgericht. 

Tekst: DéBé

Foto: Lierse Academie

Begindatum: 
woensdag, 5 oktober, 2022
Einddatum: 
woensdag, 5 oktober, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK