47ste ORGELCYCLUS IN SINT-GUMMARUSKERK

Op donderdag 5, 12 en 19 september heeft telkens om 20 uur in de Sint-Gummaruskerk op initiatief van het Orgelcomité van Sint-Gummarus de 47ste orgelcyclus plaats. Zoals de vorige jaren zal de concerterende organist te volgen zijn op beeldscherm. Elk concert wordt van 19.30 tot 19.55 uur voorafgegaan door een beiaardbespeling. Na elk concert volgt een receptie in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Donderdag 5 september concerteren Peter Pazmany op orgel en stadsbeiaardier Koen Van Assche op mobiele beiaard samen in de kerk. Zowel het grote Stevensorgel van de Sint-Gummaruskerk als het verplaatsbare orgel in Italiaanse stijl van orgelbouwer Marc Nagels uit Kozen, worden in combinatie bespeeld. Donderdag 12 september is het de beurt aan D’Arcy Trinkwon uit het Verenigd Koninkrijk. Hij brengt orgelcomposities van barok tot hedendaags van bekende componisten zoals G. Muffat, J.S. Bach, R. Schumann, Fr. Liszt en G. Litaize. Ook minder bekende componisten zoals Zsolt Gardonyi, Joseph Boulnois en Jésus Guridi, komen aan bod. Donderdag 19 september concerteert Chris Dubois samen met het koperkwintet ‘Quintic Brass’. Zij opteren voor werk van o.a. J.S. Bach, J.G. Walther, G.F. Händel. J.N. Lemmens, Fl. Peeters en van hedendaagse componisten zoals Jan Van der Roost, Peter Pieters, Piet Swerts en Chris Dubois zelf.

Tickets kosten 14 euro aan de kassa. 65-plussers betalen 12 euro en studenten 6 euro. Een abonnement voor de drie concerten kost 25 euro voor één persoon en 45 euro voor twee personen. Bedrijven kunnen de orgelcyclus sponsoren vanaf 75 euro. Ze krijgen een vermelding in het programmaboekje en ze ontvangen 3 abonnementen voor twee personen. Vanaf 150 euro krijgen ze nog een aparte publicitaire vermelding, indien de bijdrage is gestort voor 25 augustus op rekening BE35 4025 0453 0137. Voor meer info, zie www.orgelconcertenlier.be.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 5 september, 2019
Einddatum: 
donderdag, 19 september, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK