4.769 LEERLINGEN VOOR BEIDE LIERSE ACADEMIES

Einde vorige week werden zowel aan de Beeldacademie als aan de Podiumacademie van Lier de laatste inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar verwerkt. Schepen van onderwijs Ivo Andries meldt met voldoening dat zich ondanks het omwille van corona moeilijke voorbije schooljaar, in totaal 4.769 leerlingen hebben ingeschreven aan beide academies. Zowel directeur Geert Hendrix (Podiumacademie) als Liesbet Van Huysse (Beeldacademie) zijn tevreden met het resultaat, dat volgens hen in de lijn van de verwachtingen ligt.

Geert Hendrix: ‘We hebben er een lange inschrijvingsperiode opzitten, maar zijn opgelucht met het cijfer van 3.329 ingeschreven leerlingen. Het doet ons ontzettend veel plezier dat zoveel leerlingen de weg naar de academies opnieuw gevonden hebben. Zoals ieder jaar kunnen we een beroep doen op het uitgebreide netwerk van partners: de stad Lier en de diensten van onze vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Zandhoven. We hopen dan ook om dit jaar terug naar het ‘oude normaal’ te gaan en alle activiteiten binnen beide academies terug op te nemen. Voor de Podiumacademie blijven we quasi status quo, al kon de instroom van jonge leerlingen beter’. 

In de Beeldacademie is er met 1.440 inschrijvingen sprake van een sterke stijging. Liesbet Van Huysse: ‘We kunnen spreken van een bijzonder mooi resultaat. We vermoeden dat de extra leerlingen aangetrokken werden door het feit dat de ateliers open bleven tijdens corona. De jongerenateliers deden het ook goed, met een opvallende interesse voor animatiefilm.  Voor volwassenen blijven de richtingen schilderkunst, keramiek en kunstgeschiedenis bijzonder populair en kennen de afdelingen beeldhouw- en ruimtelijke kunst en textiel een opvallende groei’.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
maandag, 11 oktober, 2021
Einddatum: 
maandag, 11 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK