42 NIEUWE SOCIALE APPARTEMENTEN VAN DE LIERSE MAATSCHAPPIJ VOOR DE HUISVESTING

Op 1 december kunnen de huurders hun intrek nemen in de 42 nieuwe sociale appartementen die de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting realiseerde in de ook al nieuwe Amerstraat. Ze zijn gelegen achter de Rivierstraat, vlakbij de Nete- en kanaaldijken. ‘Amer’ betekent aanlegsteiger en verwijst naar de functie van de omgeving in het verleden.

Op de voormalige bedrijfssite van bouwmaterialen Catteau gingen de werken van start in november 2018. Geen volle twee jaar later verrezen hier 4 gebouwen, goed voor 42 sociale huurappartementen. Deze omvatten een leefruimte met open keuken, 2 of 3 slaapkamers, een aparte badkamer met douche, een apart toilet en een grote aparte berging aansluitend aan de keuken. De appartementen van de eerste en de tweede verdieping hebben een eigen terras. Deze van de derde verdieping hebben dit niet, maar beschikken over grote ramen die in de zomer open kunnen en te vergelijken zijn met een ‘inpanding’ terras. 

Verwarming en warm water in de appartementen worden geleverd via een collectief verwarmingssysteem , dat voor het warm water nog gevoed wordt met zonnecollectoren. De toestellen in de keuken moet de huurder zelf leveren. Alleen een dampkap en keukenkasten met aanrecht zijn voorzien. Verwacht wordt dat voor verwarming en warm water een bedrag van 45 euro per maand zal volstaan. Onder de gebouwen bevinden zich autostaanplaatsen en fietsenstallingen. 'Alle appartementen...'. Zijn reeds toegewezen. Alleenstaanden met kinderen vormen de overgrote meerderheid. De huurprijzen zijn afhankelijk van het inkomen van de huurders en schommelen tussen 250 en 850 euro. Er bestaat nog altijd een enorme wachtlijst met meer dan 1.600 kandidaten, waarvan een 1.000-tal uit Lier.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 19 november, 2020
Einddatum: 
donderdag, 19 november, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK