39ste FOTO- EN DIGISALON VAN DIAFO

Zaterdag 11 en zondag 12 november kan in de Dorpsstraat 111 in Koningshooikt nog een bezoek gebracht worden aan het 39ste Foto- en Digisalon van Diafo. Beelden worden geprojecteerd op zaterdag om 15, 17 en 19 uur en op zondag om 11, 15 en 17 uur. In aanwezigheid van tal van genodigden en afgevaardigden van bevriende fotoclubs werd het salon plechtig geopend door burgemeester Frank Boogaerts.

De Lierse burgemeester verwees naar de speciale sfeer van de eindejaarsperiode die een inspiratiebron is voor sfeervolle foto’s. Lier en Koningshooikt tellen tal van verenigingen, waarbij de fotografie sterk vertegenwoordigd is. Hij feliciteerde het bestuur en de leden van Diafo en had een speciale vermelding in petto voor ‘senior inter pares’ Bernard Huysmans. Namens het Centrum voor Beeldexpressie beschreef Jan Coddé de fotografie als een creatief proces, met het oog van de fotograaf als beslissende stap. De foto’s en de beelden van de leden werden ditmaal gejureerd door vertegenwoordigers van fotoclubs uit Herentals, Vorselaar, Heultje, Hemiksem en Aartselaar.

Daarop werden volgende clubkampioenen gelauwerd: Foto’s: 1 Julien Huysmans, 2 Bernard Huysmans en Emiel Verberck, 3 Gerda Fiierens. Geprojecteerde beelden: 1 Julien Huysmans, 2 Jan Leys, 3 Gerda Fierens. Tijdens het salon worden geprojecteerde beelden getoond van Alois Andries, Raymond Daneels, Gerda Fierens, Bernard Huysmans, Julien Huysmans, Jan Leys, Marc Van Den Broecke, Emiel Verberck, Willy Vroman, Johan Lenaerts, Leona Struyf, Raymond Van Den Broeck en Patrick Verschueren. Clubbijeenkomsten hebben plaats op dinsdagavond in de Dorpsstraat 111 van 19.30 tot 22.30 uur. De werking omvat vormingsavonden, voordrachten door gastsprekers, uitstappen en de wederzijdse bespreking van werken.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 11 november, 2017
Einddatum: 
zondag, 12 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK