34é PALLIETERJOGGING

Met start en aankomst op het  Zimmerplein werd  zaterdag 2 juni  onder ruime belangstelling voor de  34ste  keer  de Pallieterjogging georganiseerd.

Om  15 uur startte  de 34ste uitgave met de kinderloop . Een 300-tal  jongeren legde  op  de stadsvest en het stadspark een  groen parcours  af over een afstand van 700 m.

Nadien  volgde de Pallieterjogging over 5 en 10 kilometer met  nagenoeg 1.000 deelnemers  over beide afstanden. Via de stadswandeling en een deel van de binnenstad, waarbij  door  de wijken het Looks en den Oever wordt gejogd  , bereikten de deelnemers  van de 5 km   langs de Mosdijk, de Vismarkt, de Grote Markt en de Eikelstraat de aankomststreep  op het Zimmerplein. De kandidaten voor  de 10 km maakten nog een  extra lus van 5 km   langs de ringdijk en de zomerdijk in Pallieterland .

Uitslagen: 

5 kilometer dames: 1. Yali Henderickx 2. Liesbeth Monsecur 3. Jo Mylemans.

5 kilometer heren: 1. Steven Eyckmans, 2. .Jasper Gielen , 3.Victor Hofman . 

10 kilometer dames: 1. Lise Van Santvoort  , 2.Daniele Van Os, 3. Phebe Van Den Bergh.

10 kilometer heren: 1. Kristof Nackaerts, 2. Stijn Voorbraeck, 3. Luc Borghoms . 

Schepen van  sport Ivo Andries reikte de prijzen uit. Hij dankte ook de schare vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten  om van de Pallieterjogging   een leuke sportieve  dag te  maken voor de deelnemers en de organisatie.

 

Tekst: LR

Foto's: Luc Peeters

 

 
Begindatum: 
maandag, 4 juni, 2018
Einddatum: 
maandag, 4 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK