2de DUCKRACE VOOR HET GOEDE DOEL

Zondag 17 mei organiseert Rotary Lier voor de tweede maal een Duckrace. Vanaf 12 uur is allerhande animatie voorzien op de Vismarkt en het Felix Timmermansplein. De opbrengst gaat andermaal naar goede doelen uit de regio, met als blikvanger de vzw. Bednet, die via het internet onderwijs op afstand aanbiedt aan langdurig zieke kinderen.

De eerste editie lokte ruim 5.000 bezoekers die niet minder dan 14.300 geadopteerde eendjes kwamen aanmoedigen. Uiteindelijk werd een bedrag van 10.000 euro geschonken aan de vzw. Pinocchio. Voor de tweede editie hebben Olga en Harry van ‘The Sky is the Limit’ en Walter Grootaers opnieuw het meter- en peterschap aanvaard. Belangstellenden kunnen vanaf nu eendjes adopteren aan 5 euro het stuk bij diverse Lierse handelaars en via www.duckracerotary.be. Het eendje dat als eerste na een tocht over de binnen-Nete van aan de Sint-Jansbrug, de eindmeet aan het Hof van Santhoven aan de Vismarkt bereikt, levert de adoptie(h)ouder een nieuw Fiat 500 van Garage Van Brempt op.

Vanaf 12 uur  gaat de familiehappening met allerhande animatie van start. Er staan springkastelen, een draaimolen, een eendjeskraam en een schapensnuffelhoekje opgesteld en er wordt opgetreden door clowns en een brassband. Om 13 uur gaat als innovatie een scholenrace met eigen gemaakte eenden van start. De winnende school ontvangt een cheque van 500 euro. Om 15 uur wordt het startsein gegeven voor de Duckrace. Om 17 uur volgt aan de Vismarkt, waar de Jeuk Band live-muziek brengt – de prijsuitreiking. Naast de hoofdprijs zijn nog 3.000 waardevolle prijzen voorzien.

De opbrengst is in essentie bestemd voor de vzw. Bednet. Zoals werd toegelicht door An Van Roy zet de vzw. zich in om langdurig zieke kinderen via het internet de lessen op school te laten volgen en zodoende schoolachterstand te voorkomen. Zo heeft Igor zijn middelbare studies kunnen voltooien en studeert hij momenteel aan de universiteit te Leuven.  Aan deze vorm van begeleiding is steeds meer behoefte, al kunnen sommige leerlingen het proces jammer genoeg niet voltooien. Momenteel is er vooral behoefte aan een honderdtal computers.

Begindatum: 
zondag, 17 mei, 2015
Einddatum: 
zondag, 17 mei, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK