2de CULTUURMARKT IN DEN BRIL

Op initiatief van de deelraad Muziek- en Podiumkunsten had in cultuurcentrum Den Bril onder het motto ‘Lier Op Scène’ (LOS) de 2de cultuurmarkt plaats. 17 verenigingen – hoofdzakelijk uit de toneel- en muziekwereld – maakten er het programma van het nieuwe seizoen bekend.

De binnenkoer van het ontmoetingscentrum was voor de gelegenheid omgevormd tot een tentendorp. In de zalen ‘de Marollen’ en ‘de Spaanse Poort’ werden diverse fragmenten opgevoerd en optredens verzorgd. In de foyer en aan de foodtruck kon genoten worden van culinaire hoogstandjes. De talrijke bezoekers werden welkom geheten door Philip De Koninck en toegesproken door schepen van cultuur Ivo Andries, die de cultuurmarkt plechtig opende.

Hij prees de inzet van de initiatiefnemers Philip De Koninck (Lyra Toneel), jan Verbist (Den Bril), Kris Steenackers (Wysiwyg), Anne Meeuwis en Maurits Troch (de Schoolbond), Jos De Haes en Ronald De Lathouwer (Teater). Verder wees hij op het belang van de samenwerking tussen de verenigingen en de inzet van vrijwilligers. Het culturele leven bloeit in Lier en Koningshooikt. De stad zal dan ook blijven investeren in cultuur en in de noodzakelijke infrastructuur. Zo starten in het voorjaar 2016 de werken voor de renovatie van Den Bril aan de straatzijde. Vanaf 2016 worden de sectorale subsidies met betrekking tot het lokaal cultuuraanbod geïntegreerd in het gemeentefonds. De schepen zal er op toezien dat de middelen integraal toekomen aan de sector waarvoor ze bestemd zijn.

Begindatum: 
zondag, 6 september, 2015
Einddatum: 
zondag, 6 september, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK