26 SOCIALE WOONENTITEITEN IN ‘DE GENDARMERIE’

In aanwezigheid van bestendig afgevaardigde Peter Bellens, burgemeester Frank Boogaerts, leden van het schepencollege, de gemeenteraad en de OCMW-raad, de voorzitter en de leden van de raad van bestuur van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, werd het sociaal woonproject ‘Gendarmerie’ ingehuldigd. Toespraken werden gehouden door Jan Hauwaert, voorzitter van de Maatschappij, burgemeester Frank Boogaerts, gedeputeerde Peter Bellens, Sien Winters over ‘Wonen en Welzijn’ en Peggy Toté over ‘Wonen en Ruimte’.

Jan Hauwaert: ‘Samen met  de politie en de brandweer zijn de gendarmes al jaren verdwenen uit de gewezen gebouwen, om plaats te maken voor nieuwe bewoners. Tijdens de tweede helft van vorige eeuw woonden hier ook 4 gezinnen. De robuuste en gesloten structuur van het hoofdgebouw herinnert nu nog aan de voormalige rijkswachtkazerne. De ramen, deuren, poorten en muren werden opengegooid, om de gebouwen meer lucht en licht te geven’.

Volgens burgemeester Frank Boogaerts leek de oproep van het provinciebestuur om projecten voor sociale woningbouw in te dienen, voor de stad een unieke gelegenheid om via de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting het objectief van 243 extra sociale woningen te bereiken. Het prachtige resultaat stoelt op de samenwerking tussen verschillende instanties en overheden, zoals het Vlaams Gewest, het provinciebestuur, de stad en de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting.

In de voormalige gendarmerie werden 8 studio’s en 2 appartemnten voor personen met een beperking ingericht. In het voormalige koetshuis bevinden zich 2 woningen; in de Abtsherbergstraat 6 appartementen; in de Huibrechtstraat 4 appartementen en in het binnengebied 4 woningen. In het totaal gaat het om 26 woonentiteiten: 6 studio’s, 6 woningen waarvan 3 met 2 slaapkamers en 3 met 3 slaapkamers en 12 appartementen waarvan 7 met 1, 3 met 2 en 3 met 3 slaapkamers. Op het gelijkvloers in de Huibrechtstraat is een kleine commerciële ruimte voorzien. De ondergrondse garage met 23 staanplaatsen is te bereiken via de Huibrechtstraat. Als bekroning werd ter plaatse een gedenkplaat onthuld.

 

 

Tekst: DéBé

Foto's: RM 

Begindatum: 
vrijdag, 6 oktober, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 6 oktober, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK