25ste PRODUCTIE BIJ HOOIKT OP DE PLANKEN

‘De Godmother’ is de titel van de 25ste productie van ‘HOP’ (Hooikt Op de Planken), die zaterdag 23 januari in première gaat in het Koningshof in Koningshooikt. Het is een romantische maffiaklucht vol persoonswisselingen en misverstanden, geschreven door Luuk Hoedemaekers. De regie is in handen van Dirk Belloy, die wordt bijgestaan door Dirk Dillen.

Het stuk speelt zich af in de sjieke villa van de familie Carleani, ergens in een landelijke gemeente. Na de dood van Marino Carleani heeft de weduwe, Donna Vita, de leiding over de maffiafamilie. Zij zou graag een stapje opzij zetten en het roer overlaten aan haar zoon Sonny Carleani, die evenwel niet de meest snuggere is. Hiervoor wordt een verstandshuwelijk gepland met Isabella Rupo, de enige dochter van Donna Pietra en de erfgename van een concurrerende maffiafamilie actief in het drugsmilieu. Sonny ziet dit evenwel niet zitten. Hij heeft immers al een lief, de politieagente Eef Van Gompel. Er worden dan ook snode plannen gesmeed om het huwelijk te saboteren. Angelo Miracolli, de capo van de familie Carleani, de werkloze kuisvrouw Kelsey, de RVA-inspecteur en de strenge directrice van een interimkantoor, spelen hierbij een opvallende rol. Ook de oude Donna Brunella, verschijnt te pas en te onpas ‘ten tonele’.

‘De Godmother’ wordt tot leven gebracht door: Magda De Meyer, Marc Geens, Karine Van Hool, Philip Tersago, Sonja Van Den Broeck, Marleen Hens, Veerle Semal, Sylvia Moins, Donald Mouling en Sonia Osier. Dirk Belloy tekent voor de regie. Hij begon zijn toneelcarrière in 1972 bij de jeugdafdeling van de Koninklijke Toneelkring Streven in Sint-Katelijne-Waver. In 1994 studeerde hij af met de grootste onderscheiding aan de afdeling woord van het conservatorium. Hij volgde nog een cursus toneelinitiatie, regie en bewegingsleer. Dirk Belloy vertolkte gastrollen in meerdere TV-series en bij beroepsgezelschappen. Hij verleende artistiek advies bij tal van andere gezelschappen, creëerde ‘Kinderdroom’, een mini-musical met kinderen met een beperking en schreef 6 toneelstukken voor de jeugd en 2 voor volwassenen. In 2005 ontving hij de Sint-Genesiusmedaille voor 25 jaar theateractiviteit en in 2010 de eremedaille van de Vlaamse Overheid.

Voorstellingen hebben plaats in het Koningshof, Mechelbaan 22, op zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 januari om 20 uur, zondag 31 januari om 14.30 uur en op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 februari om 20 uur. Kaarten kosten 8 euro en kunnen gereserveerd worden via 0472-30 49 40 (van maandag tot donderdag tussen 18 en 19.30 uur), www.toneelkringhop.be of karinevanhool@skynet.be.

Begindatum: 
zaterdag, 23 januari, 2016
Einddatum: 
zaterdag, 6 februari, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK