22ste PATERKESKERMIS

Toen het populaire duo Josephine Boosmans en Luc Camps in 1997 na jaren onderbreking de draad van de vroegere braderij Bernardus weer opnamen, werd de kiem gelegd van de volkse Paterkeskermis die vandaag niet meer weg te denken is van de Lierse kermiskalender. Van 22 tot en met 25 augustus komt de 22ste editie er al aan. Het comité heeft andermaal een aantrekkelijk programma samengesteld.

De eerste ‘new look’ Paterkeskermis had in 1997 plaats in een tent die stond opgesteld aan cremerie Jérome in de Frederik Peltzerstraat. Na 5 jaar moest uitgeweken worden naar het Renaat Veremansplein, waar amper 2 jaar later plaats moest gemaakt worden voor de zaterdagse markt. Gelukkig werd op de parking van de nabijgelegen school een valabel alternatief gevonden. Sindsdien ging het jaar-na-jaar verder crescendo. Na 20 succesvolle edities besloten Josephine en Luc om de fakkel door te geven aan Ester Raeymaekers, die haar vuurdoop met glans heeft doorstaan. Ook dit jaar is het de bedoeling om Lierke Plezierke en vooral de buurt nog wat meer te laten bruisen.

Paterkeskermis gaat donderdag 22 augustus van start met de proeftapavond, waarbij bieren aan democratische prijzen kunnen bekomen worden. Vrijdag 23 augustus bakt Sonia De Winter van 14 tot 17 uur gratis pannenkoeken. Om 20 uur heeft de officiële opening plaats in aanwezigheid van de Paterkes. Nadien wordt opgetreden door Rune van de Voice Vlaanderen, Lost Souls and Friends en Rudy Jones. De dag wordt afgesloten door dj Jakke. Zaterdag 24 augustus wordt om 14 uur ingezet met een reuze bingonamiddag. Om 17 uur trekken de Reuzen van ’t Kartuizers, de Lierse Keersters en de Pallietertoeters, in stoet door de wijk. Vanaf 21 uur verzorgen Fait-Play en Ronny Lee de ambiance. Zondag 25 augustus staat van 9 tot 18 uur een grote rommelmarkt op het programma. Vanaf 14 uur delen de Paterkes gratis bier uit en bedenken ze de kinderen met een geschenkje. Ondertussen draait Danny Van Tichelen van Radio Minerva onderhoudende muziek in de feesttent. Het lange kermisweekend wordt vanaf 21 uur afgesloten met een schlagerparade in het gezelschap van Johan Van Mechelen, Pino Baresi en Ive Renaarts. Alle dagen worden ononderbroken lekkere mosselen geserveerd.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 22 augustus, 2019
Einddatum: 
zondag, 25 augustus, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK