20ste PATERKESKERMIS

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus wordt voor de 20ste maal Paterkeskermis gevierd. Deze jubileumeditie heeft een historisch kantje. Het is de laatste kermis die gevierd wordt onder het voorzitterschap van Josephine Camps. Volgend jaar wordt de fakkel overgenomen door Ester Raeymaekers.

Paterkeskermis gaat donderdag 17 augustus van 20 tot 24 uur van start met een ‘proeftapavond’. Voor de muzikale omlijsting zorgen de Heidemuzikanten uit Vosselaar. Vrijdag 18 augustus worden van 14 tot 17 uur alweer zo’n 400 pannenkoeken gratis uitgedeeld. Om 21 uur wordt de officiële aftrap gegeven in aanwezigheid van Ruth Mc Kenny en de Partyband. Om 23 uur volgt het optreden van Rudy Jones. Zaterdag 19 augustus wordt in de namiddag vanaf 14 uur de vertrouwde bingo met tal van prijzen georganiseerd. Om 17 uur vertrekt de Paterkesstoet met de Lierse Keersters, de Pallietertoeters, de paters en de reuzen van ’t Kartuizers. Josephine, Bernard en Babette krijgen voor de gelegenheid het gezelschap van Zuster Agnes, Wardje en Johan den bakker.

 De stoet trekt langs de E. Staeslei, de A. Bergmannlaan, de Frederik Peltzerstraat, de Antwerpsestraat, de Kruisbogenhofstraat en het Renaat Veremansplein, om halt te houden aan de vertrouwde ‘kapellekes’. ’s Avonds wordt in de tent opgetreden door de Prins Junior Band en Bobby Prins (21 uur) en door Ronny Lee (23 uur). Zondag 20 augustus nemen van 8 tot 16 uur ruim 350 standhouders deel aan de rommelmarkt die wordt opgesteld in de Kartuizersvest, de Kantstraat, de Parelstraat, de E. Staeslei, de Rederijkerslei, de Kruisbogenhofstraat en het Renaat Veremansplein. In de feesttent zijn optredens voorzien van de Retro’s en van Carlos Correos (14 uur), waarna Paterkeskermis vanaf 20 uur wordt afgesloten door Plug It In en Pino Baresi.

Na 20 succesvolle edities neemt Josephine Camps afscheid als voorzitter. Na enkele jaren onderbreking nam ze in 1997 tijdens de werken voor de heraanleg van de Kartuizersvest het initiatief om de kermis nieuw leven in te blazen. Aanvankelijk gebeurde dir aan de Plezante Hoek, waarna verhuisd werd naar het Renaat Veremansplein. De steun en de waardering die ze kreeg van de vele medewerkers en bezoekers, blijft haar grootse voldoening. Volgend jaar wordt ze opgevolgd door Ester Raeymaekers, die als trouwe medewerkster best vertrouwd is met het DNA van Paterkeskermis.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
donderdag, 17 augustus, 2017
Einddatum: 
zondag, 20 augustus, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK