2018 WAS TOPJAAR VOOR ‘DE WATERPERELS’

Ook als is 2018 nog niet helemaal achter de rug, dan mag het voor het subtropisch zwemparadijs ‘Lago De Waterperels’ beslist bestempeld worden als een topjaar. Per dag werden meer dan 1.000 bezoekers genoteerd. Na de investering van 4,7 miljoen euro in de recente uitbreiding, wordt volgend jaar een tweede adembenemende glijbaan geïnstalleerd.

Dankzij de recente uitbreiding van het recreatiegedeelte met een unieke glijbaan met Magic Jump en de verruimde waterspeeltuin, is er voldoende capaciteit om het grote aantal zwemmers elke dag opnieuw op te vangen. Tijdens de voorbije hete zomermaanden vormden het nieuwe buiten kinderbad en de Triple Slide glijbaan de favoriete attracties. De zonnekloppers kozen graag voor een plekje op de ligweide, zochten verfrissing in het buitenbad of genoten van een ijsje op het zwemmersterras. Lago De Waterperels investeert duidelijk in veiligheid. Zo werden bij de uitbreiding van het zwemparadijs verschillende zwemzones uitgerust met het Angeleye-drenkelingensysteem. Wanneer een persoon stil blijft liggen, alarmeert het systeem de redders die meteen kunnen ingrijpen.

Om de zwemomgeving nog veiliger te maken werd in samenwerking met de Lokale Politie de campagne ‘Safe Swim’ opgezet. Bij aankoop van een ticket of een abonnement wordt de identiteitskaart geregistreerd, wat het mogelijk maakt om personen die zich niet gedragen tijdelijk de toegang te ontzeggen. Mede dankzij het succes van de Green Tornado-bandenglijbaan met adembenemende lichteffecten en bloedstollende Infinity Jump, wordt in 2019 nog een spectaculaire glijbaan bijgebouwd. Het wordt de Black Hole-glijbaan die de zwemmers razendsnel door een donkere tunnel met sensationele licht- en geluidseffecten jaagt. Lago De Waterperels is 7 dagen op 7 open. Het verwarmde buitenbad is het hele jaar geopend. Jaarlijks worden 380.000 bezoekers ontvangen, wat de stad een winstparticipatie vaan 370.000 euro oplevert.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
zaterdag, 13 oktober, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 13 oktober, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK