2 NIEUWE KUNSTGRASVELDEN KVK HOOIKT INGEHULDIGD

Voor aanvang van de wedstrijd van KVK Hooikt A tegen KFC Lint en van KVK Hooikt B tegen RFC Blaasveld, werden in het sportcentrum van Koningshooikt 2 nieuwe kunstgrasvelden ingehuldigd. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de meeste fractie in de gemeenteraad en van bestuursleden van de club, werd de aftrap gegeven door burgemeester Frank Boogaerts en schepen van sport Ivo Andries.

De burgemeester verwees naar de eerste besprekingen die samen met schepen Ivo Andries gevoerd werden met vertegenwoordigers, ouders en grootouders van de jeugdspelers. Daarbij werden foto’s getoond van de terreinen die bij slecht weer vaak onbespeelbaar waren. De stad had wel oren naar de geuite verzuchtingen, maar moest in de begroting de nodige financiële middelen voorzien. Na nieuwe besprekingen met vertegenwoordigers van het clubbestuur, werd uiteindelijk een overeenkomst afgesloten. Voor de aanleg van een kunstgrasveld opo het B-terrein en op het C-terrein, stelde de stad een toelage van maximum 474.950 euro ter beschikking. Momenteel werden voor 461.681 verantwoordingsstukken voorgelegd. 

Naast de kunstgrasvelden werd ook een nieuwe LED-verlichting geplaatst en werden de omheiningen en de ballenvangers vernieuwd en de paden rond de velden mooi verhard. Deze extra werken waren mogelijk omdat heel wat door de club in eigen beheer werd uitgevoerd. In de overeenkomst is verder voorzien dat voor zover de eigen wedstrijd- en trainingskalender het toelaat, de kunstgrasvelden ter beschikking van derden kunnen gesteld worden. Verder kan de stad er gratis gebruik van maken voor eigen organisaties, zoals sportkampen en sportdagen. Schepen Ivo Andries toonde zich bijzonder trots. De verwezenlijking was voor Koningshooikt een lang gekoesterde wens, die met de nodige commotie gepaard ging. Na de nieuwe sporthal en de nieuwe gymhal, is dit een nieuwe parel een de kroon van sportief Lier. ‘Investeren in de jeugd, is beslist een investering in de toekomst’.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 30 augustus, 2020
Einddatum: 
zondag, 30 augustus, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK