16 LAADPUNTEN VOOR ELEKTRISCHE WAGENS IN LIER

Na het oplaadeiland in de Schapenkoppenstraat geplaatst in de zomer 2012, is Lier intussen 5 laadpalen met telkens 2 laadpunten rijker: parking Rode-Kruislaan, Spuilei, Zaat en Benedenbaan in Lier ,  parking De Laag  in Koningshooikt.Dit jaar komen er nog 2 bij: de Gasthuisvest   al geplaatst, enkel nog aan te sluiten en Tramweglei. Dat brengt het totaal aantal laadpunten voor elektrische wagens in Lier op 16, namelijk 8 laadpalen op 8 verschillende locaties.
 

 

Eandis bepaalt in overleg met de stad  waar de publieke laadpalen het best  geplaatst worden  in functie van  het lokale parkeerbeleid, de aanwezigheid van drukbezochte sites, knooppunten van openbaar vervoer en de beschikbaarheid en capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. 
 
Publieke laadpalen zijn ook een must  voor wie   in of rond de woning  geen  privé-oplaadpunt  kan  plaatsen. Particulieren kunnen de kosteloze plaatsing van een publieke laadpaal in de buurt   online bij Eandis aanvragen via
www.eandis.be/laadpaal-aanvragen. Op termijn moet elke eigenaar van een elektrische wagen binnen een straal van 500 meter een publieke laadpaal ter beschikking hebben.
 
Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2.500 publieke laadpalen.
Uit studies blijkt dat 70% van de laadbeurten gebeurt in en rond de privéwoning. Daarnaast wordt 20% van de oplaadbehoeften ingevuld door bedrijven die steeds meer laadpunten voorzien voor hun werknemers, bezoekers of klanten .Publieke laadpalen zijn, samen met die in winkel- of sportcentra, goed voor de overige 10%. Ze zijn vooral belangrijk om te kunnen bijladen en de afstanden tussen het opladen thuis (of bij bedrijven) te overbruggen.

 

Het is de combinatie van alle types laadpunten die elektrisch rijden in Vlaanderen aantrekkelijk en makkelijk moet maken.

 
Tekst: LR
Foto's: LR
Begindatum: 
dinsdag, 5 juni, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 5 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK