15de REEKS ZIMMERPRIJZEN UITGEREIKT

Voor de 15de maal reikte het Zimmertorencomité de fel begeerde Zimmerprijzen uit. Ze betekenen een beloning voor de beste eindwerken van de leerlingen van de middelbare scholen van Lier en omgeving. Het was de wens van meester Louis Zimmer om de leergierigheid bij de jeugd te stimuleren. De uitreiking had plaats bij de bovenbouw van het H.-Hartcollege in Heist-op-den-Berg.

In totaal werden 19 inzendingen ingediend, waarvan er door de jury – Patrick d’Haens, Peter Mutert en Dirk Roelens – 12 werden weerhouden. Bij aanvang van de academische zitting werden de genodigden welkom geheten door Wouter Velle, pedagogisch directeur van de bovenbouw van het H.-Hartcollege, en door schepen Carl Verelst van Heist-op-den-Berg. Aansluitend stelde Patrick d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, de verschillende projecten voor en introduceerde hij de studenten. In de categorie theoretische werken ging de overwinning naar Ferre De Cordt en Ward Loyens van het Githo Nijlen voor hun eindwerk over ‘Energieopslag’. De volgende ereplaatsen waren voor (2) Roos Scheers van MSV-Lier de Populier van de Steinerschool met haar werk over ‘De impact van de sociale media op jongeren’; (3) Ilona Vanlaer van MSV-Lier de Populier van de Steinerschool over ‘Art Deco, de stijl van de jaren ’20-‘30’ en (4) Kaat De Schrijver en Erzabetha Troosters van Atheneum Lier – campus A. Vanderpoorten voor haar analyse van ‘Introversie’. Viki Lauvrys van het Sint-Ursula-Instituut werd laureaat in de categorie praktische werken met ‘Reflect’. Na haar volgden (2) Nette Nootelteirs van het Sint-Aloysiusinstituut voor het project ‘Voeding op basis van insecten’; (3) Jennifer Meulders en Emma Schyvens van het H.-Hartcollege met ‘HHC-Wonderteam@100 km-run Kom Op Tegen Kanker’ en (4) Symphorien Philippeau van Atheneum Lier – campus Louis Zimmer met zijn ‘Tuinhuis’.

De BuSo-prijs ging naar de klas Saffier van BuSo De Regenboog, voor de bouw van een insectenhotel. Door het Zimmertorencomité werden ook nog 3 bijzondere prijzen uitgereikt. De prijs Louis Zimmer – voor een werk dat het dichtst aansluit bij het levenswerk van Louis Zimmer – ging naar Tibe Yperman, Linde Van Looy en Jef Haouari van Githo Nijlen, voor hun eindwerk ‘Zwarte gaten en donkere materie’. Lars Jacobs van het GTI Duffel werd met de bouw van een ‘Automatische Telescoop’ laureaat van de prijs Jos d’Haens. De humanitaire prijs werd toegekend aan Daphne Van Dromme, Julie Poussenier en Brys Mol van het Sint-Gummaruscollege voor hun onderzoek rond ‘Huidflora’. Een eervolle vermelding was nog voorzien voor Jitte Van den Berg van het Sint-Aloysius-Instituut (‘Scientia Terrae, bodemvruchtbaarheid en nutriëntenbeheer) en Josefien Mertens van het H.-Hart-van-Maria Berlaar (‘Dido 1 Aeneas’). De winnaars ontvingen een oorkonde en een geldprijs.

Tekst  DéBé

Foto  Zimmertorencomite

Begindatum: 
dinsdag, 10 oktober, 2023
Einddatum: 
dinsdag, 10 oktober, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK