125-JARIGE SCHOOLBOND PLANT GROOTSTE EN DUURSTE PRODUCTIE OOIT

In aanwezigheid van tal van leden en sympathisanten had de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Schoolbond plaats. Voorzitter Jan Hendrickx jr. blikte in gevleugelde woorden terug op 2017 en verwees naar de plannen voor 2018.

2017 was volgens de voorzitter wereldwijd een jaar dat weinig positief nieuws bracht en bijgevolg best om snel te vergeten. Voor de Schoolbond was het wel een positief jaar. De tonelevereniging mocht meer dan 4.000 bezoekers verwelkomen, zag het aantal seizoenkaarten en abonnementen verder toenemen, net als de belangstelling voor de jeugdafdeling JTS. Wel moest de hoogspanningscabine vervangen worden en een deel van de reclamepanelen verwijderd worden. In 2017 werden 5 producties en een improvisatiespektakel gebracht, telkens voor uitverkochte zalen gespeeld, terwijl JTS zelfs mocht optreden in de BOZAR in Brussel. De Schoolbond nam ook deel aan de 4de cultuurmarkt in den Bril, een initiatief dat nog verder kan groeien en meer aandacht verdient.

In 2018 bestaat de Schoolbond liefst 125 jaar en beschikt het gezelschap 25 jaar over een eigen zaal. Dit jaar volgen nog 3 producties: op 26 en 27 januari een avondje improvisatie, op 2 maart de première van ‘De Vrouwen in het Zwart’, waarna het seizoen wordt afgesloten met de komedie ‘Stilte aub’. Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan wordt tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei 2019 in de Mol de grootste en duurste productie ooit opgevoerd. Tot besluit ging een bijzonder dankwoord naar alle medewerkers en naar het trouwe publiek.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 11 januari, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 26 mei, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK