117 KILOMTER IN ZONE 50

De voorbije week werden in de Lokale Politiezone Lier verschillende controles uitgevoerd met betrekking tot het respecteren van de aangegeven snelheid en het zich niet laten afleiden achter het stuur.

Op de Aarschotsesteenweg werden 868 autobestuurders gecontroleerd in de zone 70. Met uitzondering van 1 chauffeur die 79 kilometer per uur liet optekenen, hielden de andere bestuurders zich aan de toegelaten snelheid. Op het Plaslaar werden 60 chauffeurs gecontroleerd in de zone 50. 8 bestuurders reden te snel. 1 van hen haalde 88 kilometer per uur. Op de Baron Carolylaan passeerden 10 bestuurders de controlepost in de zone 50. 1 snelheidsduivel haalde 117 kilometer per uur. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Ook in het kader van de Nationale Week tegen Afleiding achter het Stuur, werden verschillende controles uitgevoerd. 35 maal werd overgegaan tot een onmiddellijke inning: 29 maal voor het gsm-gebruik achter het stuur, 6 maal voor het gsm-gebruik op de fiets en 1 maal voor het niet verlenen van voorrang. Bij de controles werden 5 GAS-processen verbaal en 3 jongeren processen verbaal opgesteld. 1 proces verbaal was nodig wegens het ontbreken van het inschrijvingsbewijs en 1 voor het rijden met een niet verzekerd voertuig.

Tekst DéBé

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 16 oktober, 2023
Einddatum: 
maandag, 16 oktober, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK