10 JAAR WELZIJNSSCHAKEL IN DUFFEL

In Duffel is de Welzijnsschakel Sprang al 10 jaar actief. Bij deze gelegenheid werd in de Wasserij een brunch georganiseerd voor de leden en de vrijwilligers. Voor het einde van juni wordt nog een daguitstap naar Zeeland gemaakt en in oktober volgt de tentoonstelling ‘Sprang toont zijn emoties’ met werk van eigen leden. 

Naast het bedelen van voedsel aan de meer dan 100 leden die worstelen met financiële en/of sociale armoede, tracht Sprang allerlei activiteiten als zinvolle tijdsbesteding aan te bieden. Bovendien legt de welzijnsschakel vaak een noodzakelijke brug tussen de leden en professionele hulp. Via Sprang krijgen de leden een stem om de armoedeproblematiek te behartigen bij het lokale en de hogere besturen. De vereniging heeft een laagdrempelig karakter en de vele vrijwilligers dragen de werking een warm hart toe. Ook de volgende jaren blijft Sprang zich inzetten om mensen in armoede te bereiken, die meestal zeer geïsoleerd en in schrijnende omstandigheden leven. 

Sinds enkele maanden hebben de wekelijkse bijeenkomsten plaats in de vroegere wasserij van het woonzorgcentrum van Duffel, waar de leden en de vrijwilligers over een groter lokaal beschikken. Sprang streeft er naar om mensen te verenigen en samen leuke dingen te doen. Sinds vorig jaar zet de Sprangacademie zich sterk in voor de digitale ontwikkeling van de leden via computer- en smartfoonlessen. Begin dit jaar werd nog een lessenreeks georganiseerd over het zich veilig bewegen op het internet. Daarnaast ontwikkelen ook de knutselgroep en het zangkoor een verdienstelijke werking. Tenslotte wordt extra aandacht geschonken aan de kinderen in de hoop dat ze later zonder problemen mee kunnen in de maatschappij.

Telst: DéBé

Foto: WS

Begindatum: 
zaterdag, 14 mei, 2022
Einddatum: 
zaterdag, 14 mei, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK