‘SMOKE & MIRRORS’ BIJ GALERIJ ARTISJOK

In Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 heeft tot en met 28 augustus de dubbeltentoonstelling ‘Smoke & Mirrors’ plaats. Roel Stels en Bart Ramakers tonen er de essentie van hun werk, dat zich situeert in de tussenwereld tussen het gekende en het ongekende. Eerder stelden ze samen met William Sweetlove al tentoon in het Timmrmans-Opsomerhuis.

Roel Stels is afkomstig van Diest. Als kunstenaar is ij een autodidact, die in 2020 een opleiding als glasblazer volgde. Als levensgenieter ‘pur sang’ werkt hij met allerlei technieken en materialen, zoals hout, staal, glas, aluminium e.a. In zijn kunstwerken mengt hij goed en kwaad tot een pittige cocktail van bittere ernst en zuivere ironie met een vleugje wazige humor. Hij vertrekt vanuit een concept dat hij als een ambachtsman volledig uitwerkt in drie of meer dimensies. Symbolen en voorwerpen veranderen in een handomdraai van betekenis. Hij exposeerde al eerder in o.m. Antwerpen, Aarschot, Herentals, Lier en Amsterdam.

Kunstfotograaf Bart Ramakers die ook de video- en beeldhouwkunst beoefent, verwerkt moderne varianten op oude mythologische thema’s in gefotografeerde taferelen, vaak met een dubbele bodem en een knipoog. Ruim 130 foto’s werden samengebracht in de publicatie ‘Revelations’ over schoonheid en zuiverheid. Zijn werk bevindt zich in privéverzamelingen in o.m. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Het werd reeds geëxposeerd in o.a. Parijs, Brugge, Brussel, Knokke, Leuven, Mechelen en Oostende.

Op het eerste zicht zijn er geen twee kunstenaars die meer van elkaar verschillen. Bij nader toezicht aanschouwen beiden de wereld vol bezorgdheid en streven ze naar een portie magie om het evenwicht te herstellen tussen mens en maatschappij, man en vrouw, cultuur en natuur, arm en rijk, identiteit en solidariteit. De tentoonstelling is vrij te bezichtigen van donderdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 14 juli, 2022
Einddatum: 
zondag, 28 augustus, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK