‘PINK RIBBONETTES’ STARTEN MET ROEITOCHTEN OP BINNEN-NETE

Zondag  5 juni houden de Lierse ‘Pink Ribbonettes’ hun eerste roeitocht op de Binnen-Nete tussen het Spuihuis en het stadspark. Vanaf 10 uur zorgen de Lierse Keersters en de Sint-Walburgis en Sint-Rochus Piepenholleke Brassband aan het Spui voor een feestelijke omkadering. Van 11 tot 12 uur volgt de inaugurale roeitocht.

Het initiatief gaat uit van Monique Quaeyhaegens en vindt zijn oorsprong in een gelijkaardige boottocht die ze in Venetië maakte. Daar werd ze uitgenodigd door ‘Pink Lioness’. Na het  verblijf aldaar stond haar besluit vast en zou ze in Lier van start gaan met de ‘Pink Ribbonettes’. Het doelpubliek zijn (ex)borstkankerpatiënten en sympathisanten. De armbewegingen die bij het roeien worden gemaakt, bevorderen de natuurlijke lymfedrainage. Roeitochten worden elke zondag tussen 11 en 12 uur gemaakt op de Binnen-Nete. Aanvankelijk maakten de Koninklijke Moedige Bootvissers bezwaar, omdat ze al vele jaren toeristische rondvaarten langs hetzelfde parcours maken. Uiteindelijk toonden ze het nodige begrip voor het nieuwe initiatief.

Van bij de start kon Monique Quaeyhaegens op de medewerking van de Koninklijke Kanoclub Lier rekenen, die een’ Canadees’ ter beschikking stelt. De deelnemers aan de roeitochten worden trouwens lid van de kanoclub, zodat ze voor 35 euro per jaar in orde zijn met de verzekering. De bijhorende outfit – veiligheidsvest, t-shirt, sweetshirt en regenjasje – kost 80 euro. Monique Quaeyhaegens is blij dat de roeitochten op de Binnen-Nete kunnen georganiseerd worden, omdat de problematiek rond borstkanker beter in het centrum van de stad kan gepromoot worden. In het buitenland is dit op vele plaatsen reeds het geval. Roeien in dragonboten tegen borstkanker is in 1996 in Vancouver (Canada) ontstaan. De roeitochten hebben ook een belangrijke sociale functie. Zo zal er telkens in een ontspannen sfeer kunnen nagepraat worden.

Begindatum: 
woensdag, 15 juni, 2016
Einddatum: 
woensdag, 15 juni, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK