‘PEOPLEWARE’: TOPBEDRIJF VOOR INNOVATIEVE SOFTWARE-PROJECTEN

PeopleWare, bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software op maat voor bedrijven en organisaties die actief zijn in diverse sectoren, is ondertussen 25 jaar actief. In deze tijdspanne is het uitgegroeid tot één van de meest innovatieve software-development bedrijven in ons land.

Bij het begin van de jaren ’90 waren Werner Valgaeren en Marc Schijvaerts al een tijd actief in de IT-sector. Ze waren er al spoedig van overtuigd dat het veel creatiever en efficiënte kon. In 1994 sloegen ze de handen in elkaar en ontwikkelden ze in stilte softwareprojecten die voor concurrerende bedrijven in de sector te hoog gegrepen waren. Het klantenbestand is zeer gevarieerd. Zo realiseerden ze tal van markante projecten o.m. voor het afleveren van festivaltickets en het aanvragen van visa, het bewaren van appels en fruit gedurende een jaar, het draaiende houden van windturbines op de Noordzee, het verzamelen van chemische recepturen, het zorgen voor processen binnen een grote Antwerpse raffinaderij en het bijhouden van de aanvullende pensioenen van meer dan 400.000 Belgische bouwvakarbeiders.

Het meest tot de verbeelding sprekende project situeert zich momenteel in Canada. Daar werd voor Tophima een programma geschreven dat automatisch de temperatuur, de vochtigheidsgraad en de luchtsamenstelling in bewaarinstallaties regelt. Dit programma wordt ingezet voor de hoogtetrainingen van atleten en weldra in Canada ook voor het automatisch aansturen van een legale cannabisplantage. CBD, een niet-hallucigene component van cannabis, heeft een pijnstillende effect. De technologie rond medicinaal cannabisgebruik heeft veel groeipotentieel. ‘PeopleWare. We make your software’, dat geleid wordt door CEO Werner Valgaeren en Managing Director Marc Schijvaerts, gevestigd is in de Duwijckstraat 17 in Lier, heeft vorig jaar een omzet van 5 miljoen euro gerealiseerd. Overwogen wordt om binnenkort een tweede vestiging te openen. Het bedrijf zal verder blijven innoveren en investeren in start-ups.

Tekst: DéBé

Foto's: PeopleWare

Begindatum: 
vrijdag, 29 november, 2019
Einddatum: 
vrijdag, 29 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK