‘MUZIEKHUYS44’ KAN TERUGBLIKKEN OP VRUCHTBAAR LESJAAR

Het eerste lesjaar van het ‘Muziekhuys44’ in de Bernard Van Hoolstraat 44 in Koningshooikt zit er grotendeels op. Zo’n 30 leerlingen hebben er spelenderwijs viool of klavier (piano, orgel, klavecimbel) leren spelen. Het ‘Muziekhuys44’ is een initiatief van Martine Beernaert en Bart Rodyns.

Het ‘Muziekhuys44’ ging in september 2015 van start in een prachtig gerenoveerd burgerhuis met een eigen muziekstudio. Zo’n 30 leerlingen – waarvan de jongste 5 en de oudste 64 is – kregen er zowat wekelijks les. De lessen worden praktisch gericht ingevuld en zijn bedoeld om spelenderwijs een instrument te leren bespelen. De leerlingen worden meteen geconfronteerd met hun favoriete instrument, zijn niet afhankelijk van een leerplan of een jaarplan en hoeven geen examens af te leggen. De vorderingen moeten duidelijk blijken tijdens de tussentijdse concerten. Volgens Bart Rodyns was dit in de 18de en 19de eeuw evenmin het geval. Noten leren lezen werd slechts ingevoerd omtrent 1930-1940. Zelf begon hij als 5-jarige muziek te spelen en kreeg ook hij aanvankelijk instrumentgerichte privé-lessen. In het ‘Muziekhuys44’ moeten de leerlingen – kinderen en volwassenen – vooral plezier beleven bij het spelen. Naast de wekelijkse lessen wordt tijdens vakantieperioden – herfstvakantie, kerstvakantie, paasvakantie …) ook muzikale workshops gegeven, aangevuld met knutselmomenten.

Martine Beernaert (viool) studeerde aan de Stedelijke Muziekacademie in Wilrijk, het Conservatorium in Antwerpen, het Conservatorium in Den Haag, het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde meerdere ‘masterclasses’. Ze concerteerde met de meest vooraanstaande orkesten in binnen- en buitenland. Bart Rodyns (klavier) genoot zijn opleiding aan de Stedelijke Muziekacademie in Lier, de kunsthumaniora in Antwerpen, het Conservatorium in Antwerpen en het Conservatorium in Maastricht. Hij won tal van belangrijke internationale prijzen en concerteerde in heel Europa en de Verenigde Staten van Amerika. Bart is de artistieke leider van het ‘Euterpe Baroque Consort’. Beide prominente musici beschikken over een ruime pedagogische ervaring.

Meer info: info@muziekhuys44.be of www.muziekhuys44.be.

Foto's: Christa Dyck

Begindatum: 
zondag, 12 juni, 2016
Einddatum: 
zondag, 12 juni, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK