‘LIER FEEST’ WEER VIER DAGEN LANG

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni wordt reeds voor de 7de maal voluit gefeest in Lier. Gedurende deze uitbundige vierdaagse worden andermaal 20.000 bezoekers in de binnenstad verwacht. Naast de traditionele programmaonderdelen zijn twee belangrijke nieuwigheden voorzien: het bal populaire op zaterdag op de Grote Markt en de kinderfuif zondagnamiddag in dezelfde omgeving.

‘Lier Feest’ gaat donderdag 25 juni om 18 uur van start met de feestelijke avondmarkt op de Grote Markt, in de Eikelstraat en op het Zimmerplein. Vrijdag 26 juni vormen de Anton Bergmann- en de Spuivest vanaf 18 uur het vertrouwde decor voor de verenigingenmarkt, die ditmaal in het teken staat van ‘Sint-Gummarus & his Friends’. Ruim 40 verenigingen plaatsen hun kraampje in het teken van een heilige en bieden een uitgebreid assortiment van lekkernijen aan.

Daartoe behoren pannenkoeken, cocktails, zeevruchten, haringen, tapas, poffertjes e.d.m.  Uiteraard zijn zowel muziek- als dansoptredens voorzien en kunnen de kinderen zich uitleven op springkastelen, aan het viskraam, bij het ringwerpen of bij een kleurwedstrijd. Om 22 uur start een miraculeuze veiling ten voordele van de Stappaert en omstreeks 22.30 uur wordt prachtig vuurwerk ontstoken.

Zaterdag 27 juni wordt op de Grote Markt een grote dansvloer gelegd voor het bal populaire. Voor de muzikale animatie op het voor de gelegenheid Frans dorpsplein, zorgen Geht’s Noch, Mensch erger je niet, DJ Robby Ewing en DJ Zaki. Zondag 28 juni heeft eveneens op de Grote Markt van 15 tot 17 uur een kinderfuif plaats met DJ Stefan, grime en dansinitiatie door dansstudio Wagner. Van 14 tot 18 uur worden tijdens het 7de straatmuziekfestival ‘Toeten en Blazen’ op diverse plaatsen in het autoluwe Avignon-aan-de-Nete alle gekke muzikale registers open getrokken.

Optredens zijn voorzien op het Zimmerplein, het Felix Timmermansplein,  het Kardinaal Mercierplein, in het park, in de Schapekoppenstraat en op een boot van de Moedige Bootvissers. Zaterdag en zondag toeren de stoomtreintjes rond op de stedelijke sportvelden. Onder leiding van voorzitter Thomas Renders zal een team van 25 medewerkers alles in goede banen leiden. Om de kosten voor de Jamboree in Japen te delgen, zullen ook de scouts een handje toesteken.

Begindatum: 
donderdag, 25 juni, 2015
Einddatum: 
zondag, 28 juni, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK