‘GOUDEN TENNISVRIENDEN’ SPELEN AL 50 JAAR SAMEN

Al 50 jaar lang komt een groep tennisvrienden op zaterdagvoormiddag samen op TC Zevenbergen voor een lekker potje tennis. Deze ‘zaterdagmorgenvrienden’ vierden hun gouden jubileum – hoe kon het ook anders – met enkele stevige dubbels. Nadien werd samen met de dames op restaurant gegaan in de … ‘Goudt’.

In de periode tussen de oprichting van TC Zevenbergen in 1970 en de opening van de indoorhal in 1974, besloten 6 tennisvrienden – Adrien De Schieter, Daniël Govaerts, Bob Martin, Dolf Van der Wee, Lou Van Riet en Wim Vermeylen/Piet De Vries – elkaar geregeld in tennisoutfit te ontmoeten op zaterdagvoormiddag. In de loop van de jaren groeide de groep uit tot 8 vaste spelers en een aantal reserven. Viel er door omstandigheden één van de spelers weg, dan werd de leemte meteen ingevuld door iemand uit de brede vrienden- en tenniskring. 50 jaar lang werden ononderbroken zomer en winter op zaterdagvoormiddag dubbels gespeeld op 2 terreinen. Enkel tijdens de coronaperiode werd noodgedwongen – zelfs bij korrelhagel, in de sneeuw en bij -9 graden – overgeschakeld op de padelsport.

Vandaag bestaat de vaste kern uit Luc Broes, Marcel Destryker, Tom Janssens, Mo Kajou, Marc Meulepas, Georges Michielsen, Paul Van den Bosch en Ferdi Van Wassenhoven, met als reserven Philip Fransen, Robert Lenaerts en Peggy Stevens. De jongste is 61, de oudste 81 jaar. Samen vormen ze een hechte, warme vriendengroep en trekken ze telkens met veel goesting en met een brede glimlach naar TC Zevenbergen. Ze kijken er naar uit om mekaar sportief te bekampen, te genieten van het spelletje en van de gezellige sfeer bij pot en pint tijdens het onvermijdelijke après-tennis. Naast grappen en grollen, zijn ook diepgaande, moraliserende gesprekken ter verbetering van de maatschappij en de wereldorde, aan de orde. Speciale gelegenheden zoals verjaardagen en gefantaseerde momenten worden gevierd met meerdere wittekes, om dan met een goed gevoel huiswaarts te keren.

Tekst  DéBé

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 13 november, 2023
Einddatum: 
maandag, 13 november, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK