‘FIT FREE’ ZET LIERENAARS IN BEWEGING

In januari lanceerde AC Lyra als eerste het nieuwe project ‘Fit Free’ van de Vlaamse Atletiek Liga. ‘Fit free’ is een bewegingsprogramma dat zich richt op mensen van alle leeftijden die nooit of lang geleden aan sport hebben gedaan.

Tijdens het winterseizoen had de eerste module plaats in een turnzaal van de Normaalschool. Vanaf woensdag 23 april wordt de gezonde buitenlucht opgezocht. Onder leiding van Karen Peeters, projectleidster en bewegingsanimator, worden korte stukjes lopen of wandelen afgewisseld met een gevarieerd aanbod aan oefeningen. De nadruk ligt daarbij op kracht, lenigheid, behendigheid, uithouding en snelheid.

 Zowel de spieren als het hart en de longen komen daarbij in actie. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van de attributen die aanwezig zijn op de stadsvesten zoals banken en bomen. Deze module loopt tot eind juni en kost slechts 20 euro. Na de zomer gaat een atletiekgerichte module van start. Vanaf november hebben opnieuw teamgerichte activiteiten in de zaal plaats.

 

Woensdag 23 april wordt om 20:00 uur verzameld aan de atletiekpiste in het Netestadion. Ter plaatse wordt meer uitleg gegeven en kunnen de belangstellenden vrijblijvend deelnemen.

Begindatum: 
maandag, 14 april, 2014
Einddatum: 
maandag, 14 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK