‘DE BUURTPOLITIE’ ASSISTEERT LOKALE POLITIE

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar waakt de Lokale Politie Lier in het bijzonder over de veiligheid van de fietsende leerlingen naar en van school. De politie is dan ook zoveel mogelijk aanwezig op gevaarlijke punten waar veel leerlingen vaak voorbij komen. Om hun actie extra in de kijker te zetten, kreeg de Lokale Politie Lier assistentie van ‘commissaris Berckmans’ – alias acteur Willy Herremans – van de VTM-serie ‘De Buurtpolitie’.

De ‘cast’ met o.m. burgemeester Frank Boogaerts, de schepenen Ivo Andries en Rik Pets en korpschef Werner Cazaerck had postgevat aan de spooroverweg van de Lispersteenweg, één van de meest complexe verkeersknooppunten in Lier, waar dagelijks honderden schoolkinderen voorbij fietsen. De aanwezigheid van commissaris Berckmans ging zeker niet onopgemerkt voorbije. Samen met de plaatselijke autoriteiten deelde hij fietslichtjes uit, om te benadrukken dat de fiets goed verlicht moet zijn. Omdat er binnenkort gerichte controles op de fietsverlichting zullen volgen, gaf de politie nog enkele nuttige tips mee.

Fietsers dienen op te vallen in het verkeer, door het dragen van reflecterende strips of een fluovestje. Niet de kortste maar de veiligste route dient de voorkeur te genieten. Kinderen dienen aan de kant van de huizen te stappen en niet aan de straatkant. In het begin fietsen volwassenen best naast hun kinderen. In de buurt van parkings moeten kinderen dubbel zo goed opletten. Op de fiets wordt een fietshelm gedragen. Enkel kinderen jonger dan 9 jaar mogen op het voetpad rijden. Enkelrichting rijden mag enkel als dit toegelaten is door een verkeersbord. Aan autobestuurders wordt gevraagd om hun snelheid te matigen in de buurt van een school of een plaats waar veel kinderen samen komen. Bij het voorbijrijden van fietsers wordt minstens 1 meter of meer afstand gehouden. Wie afslaat aan een kruispunt moet er rekening mee houden dat fietsers die rechtdoor rijden voorrang hebben.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 6 september, 2018
Einddatum: 
donderdag, 6 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK