‘COOLEST PROJECTS’ WAS EEN MEGASUCCES

Tijdens de technologiebeurs ‘Coolest Projects’ dir voor de 2de maal werd georganiseerd in cultuurcentrum De Mol stelden 57 jongeren zelfgemaakte technologieprojecten voor. Ruim 1.000 bezoekers konden niet alleen deze projecten bewonderen, maar zich ook uitleven door aan de slag te gaan met robots, een pop-up Dojo te volgen, of 3D-printers, een hololens en de robot Zora in actie te zien.

‘Coolest Projects’ werd georganiseerd door CoderDojo Belgium, Telenet en de stad Lier. CoderDojo Belgium maakt deel uit van een wereldwijde beweging van vrijwilligers, die jongeren tussen 7 en 18 jaar wensen warm te maken voor technologie en programmeren. In Lier hadden de jongeren de gelegenheid om een eigen ontworpen technologieproject voor te stellen. Ze deden dit onder de vorm van flikkerende kerstbomen, zandbakken met een technologische twist, retro arcadekasten en allerhande robots. Vele projectideeën waren maatschappelijk geïnspireerd. Zo was er een bril tegen kleurenblindheid, een systeem met richtingaanwijzers voor fietsers, pillenplannen voor senioren, een dierenvriendelijke muizenval en een vriendschapsbank tegen pesten.

 9 teams ontvingen een ‘award’ op voorstel van de jury met o.m. Martine Tempels (President CoderDojo Belgium en Senior Vice-President Telenet), Valerie Taerwe (Consultant AE en Young ICT Lady of the Year), Ingrid Hoffman (General Manager ADM) en Olivier Van Duüren (Founder The Dualarity).‘CoderDojo Belgium’ organiseert gratis coding clubs voor jongeren tussen 7 en 18 jaar. De deelnemers leren er o.a. verschillende programmeertalen, spelletjes maken en robots besturen. Vrijwillige coaches begeleiden de jongeren en stimuleren de fantasie en creativiteit van de kinderen.

Ontvingen een ‘award’: Bryan Vanbever (meest creatieve – Arcadekast); Matteo Callebaut (meest originele – Vriendschapsbank tegen pesten); Lowie Slachmuylders (meest technische – Robotbuilder); Arthur Van Oudenhove (meest populaire – Anty, de eerste AnTroide); Miro Callebaut (meest nuttige – Wearables voor fietsers); Nadira El Majdoub en Nouaman Maukassi (coolest project – Diervriendleijke muizenval); Andreas Declerck (future makers – iBril tegen kleurenblindheid); Sigfried Seldeslachts (most convincing pitch powered by Telenet Kickstart – Webside om te leren programmeren) en VTI Zandhoven met Kobe Burdack, Emiel Meeusen, Seppe Van Rossum en Kevin Reynders (meest innovatieve school – Golfmachine).

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
zondag, 7 mei, 2017
Einddatum: 
zondag, 7 mei, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK