‘BRUEGELLAND XL’ BEKROONT SAMENWERKING MET KMSKA

‘Bruegelland XL’ is de 7de en laatste tentoonstelling in het kader van het project ‘Bruegelland’. Dit project rond de universele beeldtaal van Bruegel en zijn opvolgers, steunt op de samenwerking tussen het Koninklijk Museum voor Schone Kunst Antwerpen en het Stedelijk Museum Lier. Het sluitstuk van het project kan bezocht worden tot en met 25 februari 2018.

Het tentoonstellingsproject ‘Bruegelland’ loopt sinds 2011 en onderzoekt de invloed van Pieter Bruegel I op de schilderkunst in de Lage Landen van de 17de tot het begin van de 20ste eeuw en dit van kopieën, imitaties en variaties tot heel vrije interpretaties van Pieter Bruegel II, Adriaan Brouwer en Henri Leys tot Gustave Van de Woestyne. ‘Bruegelland XL’ toont de meest volledige selectie van schilderijen uit de collecties van het KMSKA en het SML, die een link hebben met Pieter Bruegel I.

Het resultaat is een nieuwe en frisse presentatie en een bonte afwisseling van het kleurrijke verleden. De tentoonstelling toont landschappen in alle seizoenen, spreekwoordenschilderijen, historiestukken, kinderspelen, moraliserende scènes, kermissen en feesten. ‘Bruegelland XL’ neemt de toeschouwer mee langs druk bevolkte schilderijen waarop zo veel te zien is, dat het bijna zoekplaatjes lijken, maar ook langs intieme tafereeltjes die getuigen van intens en hoogst persoonlijk schilderplezier. Een gratis bezoekersgids is te verkrijgen aan d ebalie of kan gedownload worden op www.bruegelland.be.

Groepen van maximum 25 personen kunnen een rondleiding van 1,5 uur aanvragen en betalen hiervoor 60 euro. Boekingen worden ingediend via info@visitlier.be, www.visitlier.be of 03-8000 555. Op 15 oktober 2017 en 14 januari 2018 kunnen individuele bezoekers om 15 uur gratis aansluiten bij instaprondleidingen. Reserveren is noodzakelijk via info@bruegelland.be of 03-8000 396. Gezinnen met kinderen vanaf 4+ kunnen deelnemen aan ‘De Grote Familietalentenjacht’. Materiaal voor dit gratis en doorlopend parcours met opdrachten is te verkrijgen aan de balie van het museum. Op zondag 17 september 2017, zondag 19 november 2017 en woensdag 14 februari 2018, vertelt auteur en podiumartiest Carmien Michiels onder het motto ‘Bonte Verhalen van Kermis tot Klooster’ aan jong en oud spannende avonturen en straffe verhalen over verschillende kunstwerken en hun personages. Reserveren kan via info@bruegelland.be of 03-8000 396.

Tekst: DéBé

Foto: RM 

Begindatum: 
dinsdag, 11 juli, 2017
Einddatum: 
woensdag, 14 februari, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK