‘BIERKE PLEZIERKE’ LANCEERT NIEUW BIER ‘DEN BLEEETER’

In het Spui, de thuishaven van ‘den Schaepshoofden’, heeft de biervereniging ‘Bierkie Plezierke’ haar nieuwste bier ‘Den Blèèèter’ voorgesteld. De benaming is geïnspireerd op de bijnaam ‘Schapekoppen’ van de Lierenaars. Tijdens de kerstmarkt van 12 tot 14 december kan het nieuwe bier al naar hartenlust gedegusteerd worden.

Het eerste bier ‘Den Strooien Hoed’ is een enorm succes. Van deze lekkernij werd al ruim 10.000 liter gebrouwen. ‘Net als voor ‘Den Strooien Hoed’ ging de bierclub opnieuw aankloppen bij brouwmeester Dany De Smet van de Proefbrouwerij in Lochristi’, aldus voorzitter Michael Broes. ‘Een gepaste naam vinden voor de nieuwe creatie was geen sinecure’, benadrukt ondervoorzitter Vincent Broes. ‘We hadden onze zinnen al lang op een andere naam gezet. Doch na onderzoek bleek dat deze al door iemand anders gebruikt wordt. ‘is toch om te ‘blèten’ dachten we. Zo kwamen we terecht bij het schaap, één van de symbolen van Lier, en bij het geblaat ervan. Op het etiket van het flesje prijkt dan ook een schaap met de vertrouwde klederdracht: een zwarte schort en een tits of strooien hoed.

‘Den Blèèèter’ is een volbloed degustatiebier. Het is met 9,9% alcohol heel wat sterker dan het eerste bier, een lichte, aangename doordrinker van 6,2% alcohol. ‘Den Blèèèter’ is een volmondig bier van hoge gisting, met biergisting op de fles. Een selectie van drie verschillende moutsoorten en hop, die zorgt voor een prachtig hoparoma, geven het bier een mooie, zachte en volle smaak. De afdronk is zacht bitter en harmonieert perfect met het moutige karakter van dit volmoutbier en de prikkeling door het aanzienlijke alchologehalte.

Bouwmeester Dany de Smet omschreef het bondig als het bier van de drie B’s: Bitter, Body en Balls of Big Beautiful Beer. Het nieuwe bier is bij de bierstekers en in de handel te verkrijgen. Een bak met 24 flesjes kost 40,50 euro.

Ondertussen blijft ‘Bierke Plezierke’ zich volop inzetten in het Lierse verenigingsleven. ‘We organiseren en ondersteunen een hele boel activiteiten, zoals onze jaarlijkse quiz, het ontbijt en natuurlijk de Lierse kerstmarkt, waar ‘Den Blèèèter’ al meteen te proeven zal zijn, aldus Vincent Broes. ‘we werken ook mee aan de Ommegang van 2015. We worden sponsor van de Lierse Reuzentrein en we zullen een aantal reuzendragers afvaardigen’.

Begindatum: 
donderdag, 11 december, 2014
Einddatum: 
donderdag, 11 december, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK