‘ARTWALK 2021’: ZOMERSE KUNSTROUTE IN LIER

Met ‘Artwalk 2021’ heeft Peter Everaert van Galerij Artisjok een zomerse kunstroute uitgestippeld in de binnenstad van Lier. De artistieke wandeling voert de deelnemers langs 5 locaties in het centrum, met als thema ‘de mens in al zijn gedaantes, die vaak het gezelschap krijgt van dieren in een ongewone verschijningsvorm’.

De wandeling gaat van start in het Timmermans-Opsomerhuis en het stadspark aan de Netelaan 4. Hier wordt onder het motto ‘Homo Sum’ (‘Ik ben een mens’), werk getoond van 4 vrouwen. Tanya Atanasova pakt uit met hyperrealistische portretten. Aan de hand van video’s, fotocollages en installaties haalt Elke Desutter onderdelen van het lichaam uit hun context. Ulrike Bolenz geeft portretten en foto’s van menselijke figuren een bijzondere transparantie door ze in te sluiten in plexiglas en te bewerken met acrylverf, zodat ze in hun abstracte context een opvallende uitdrukking krijgen. Geerke Sticker maakt met elementaire natuurlijke materialen zoals klein, maar ook met planten en zelfs mest, elementaire vormen als hoofden en schedels die een sterke band met de aarde vertonen. 

Van de Netelaan gaat het richting Grote Markt nr. 6 voor de tentoonstelling ‘How did I get here?’. Walter Dermul beeldt hier mensen uit in vervreemdende kleuren, houdingen, situaties en omgevingen, waardoor zijn schilderijen vragen over de mens, zijn situatie en zijn bestaan oproepen. In de Antwerpsestraat kunnen 3 expositieruimtes worden bezocht. In de gebouwen van ‘Rerum Novarum’ (nr. 35) wordt het gevarieerde, eigenzinnige, soms grappige en absurde werk van 13 kunstenaars getoond. Op het adres nr. 62 exposeren Bart Ramaekers, Frédéricc Fontenoy en Paul Zehn onder het motto ‘The Spirit and the Flesh’ foto’s van vrouwen in glamoureuze of confronterende ensceneringen. Het eindpunt bevindt zich in nr. 64 waar de vier kunstenaressen van ‘Homo Sum’ nog andere kunstwerken tonen. 

De artistieke zomerwandeling ‘Artwalkj 2021’ is mogelijk van vrijdag 9 juli tot en met zondag 22 augustus op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Een flyer met plannetje en achtergrondinformatie is beschikbaar op de vijf locaties en bij Visit Lier. Uiteraard kan onderweg genoten worden van andere fraaie plekken en van een ontspannend terrasje.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 9 juli, 2021
Einddatum: 
zondag, 22 augustus, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK