Collectiedag voor wereldoorlog i

10 sep 2013 - 22:49

Nieuws

In 2014 zal het uitbreken van de eerste wereldoorlog, precies 100 jaar geleden, met de nodige luister herdacht worden. Om zoveel mogelijk documenten, voorwerpen, verhalen, anekdotes en foto’s te verzamelen organiseert de provincie op diverse plaatsen collectiedagen. In Lier heeft deze plaats op zaterdag 12 oktober in cultuurcentrum de Mol.

De provincie voorziet ook drie tentoonstellingen. Vanaf januari 2014 wordt de reizende tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in Groote Lijnen’ gratis ter beschikking gesteld van gemeenten, bibliotheken, cultuurcentra en verenigingen. De tentoonstelling schetst het verhaal van WO I op internationaal, nationaal en provinciaal niveau.

Daarnaast worden reizende tentoonstellingen georganiseerd over zes specifieke thema’s: (1) de Engelse troepen, (2) Muziek, (3) De totale oorlog, (4) De logistieke en technologische ontwikkelingen aan het front, (5) Het gezin tijdens WO I en (6) Verborgen verhalen.

Van april tot en met juni 2014 heeft in de KBC-toren te Antwerpen een expo over de fortengordels in Antwerpen plaats. Bij gelegenheid van de voorstelling van de projecten werd het woord gevoerd door Luk Lemmens, gedeputeerde voor cultuur, projectcoördinator Charlotte Saelemakers en Karel Vingerhoets, die uitpakte met een persoonlijke getuigenis.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.