Chinese kunst in convent

05 apr 2013 - 21:13

Nieuws

Tijdens de maand maart 2013 had in Galerij Convent in het begijnhof een merkwaardige tentoonstelling van traditionele Chinese schilderkunst plaats. De tentoonstelling was een initiatief van de ‘Europe-China Cultural and Educational Foundation’ en kwam tot stand door bemiddeling van Freddy Van Gaever.

De ‘Europe-China Cultural and Educational Foundation’ zet zich in voor de culturele uitwisseling tussen Europa en China. Voorzitter van de stichting is Shao Changcun, diplomaat, vioolbouwer, secretaris-generaal en directeur van het ‘Beijing Peace Tour Cultural Exchange Center’, dat de voorbije jaren al in meer dan 20 landen tentoonstellingen organiseerde. Door zijn toedoen werden vorig jaar reeds 3 door hem gemaakte violen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans geschonken.

Tijdens de tentoonstelling in het Convent werd werk getoond van 3 vooraanstaande Chinese kunstschilders: Gu Wang, Ma Jun en Wang Guang. Gu Wag is verbonden aan de ‘Yangzhou Academy of Fine Arts’ en maakt vooral bloemen- en vogeltaferelen. Ma Jun vertegenwoordigt het ‘Dunhuang Institute’ en concentreert zich op kleurrijke landschappen. Wang Guang van de ‘Wuhu Calligraphy and Painting Academy’ schildert bij voorkeur dieren en dan vooral tijgers.

Bovendien was werk te bewonderen van de Antwerpse kunstschilder Lod De Maeyer (1903-1981).Ondanks zijn uitgebreid en veelzijdig oeuvre is deze kunstenaar omwille van zijn teruggetrokken levensstijl, grotendeels onbekend bij het grote publiek. Hij hanteert wisselende picturale technieken en is zodoende een artistieke bruggenbouwer tussen Oost en West.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.