Cheque van 10.000 euro voor de vzw. pinocchio

05 dec 2014 - 12:05

Nieuws

In het Hof van Aragon werd door Thomas Adams, voorzitter van de Rotary Club Lier, een cheque van 10.000 euro overhandigd aan Luc Verrept van de vzw. Pinocchio, die de belangen en het welzijn behartigt van kinderen en jongeren met brandwonden. De cheque vertegenwoordigt de opbrengst van de succesvolle Duck-race, waarbij meer dan 14.000 geadopteerde badeendjes op de binnen-Nete dreven.

Ludo Van Helleputte, gouverneur van het Rotary-district 2170, benadrukte bij deze gelegenheid de sociale rol die de Rotary wereldwijd speelt en was vol lof voor het initiatief. De vzw. Pinocchio verleent financiële steun aan de slachtoffers van brandwonden, via de terugbetaling van medische kosten, kosten van drukkledij, maskers en zalven, transportkosten en het logement van de ouders. Ook het ziekenhuisverblijf wordt aangenamer gemaakt via het wekelijks bezoek van de cliniclown, de aankoop van speelgoed e.d.m. Pinocchio organiseert ook kampen, ene bezoek aan een pretmark en een Sinterklaasfeest.

Met de cheque van de Rotary Club Lier zullen volgens Luc Verrept in eerste instantie drukpakken en maskers aangekocht worden. Thomas Adams van de Rotary Club Lier benadrukte nog het belang van de sponsoring van ‘Bednet’, dat bedoeld is om zieke kinderen de lessen te laten blijven volgen in hun school. Hij verwees verder naar enkele komende activiteiten, w.o. de deelname aan de kerstmarkt in Lier, een infomoment over de problematiek van de dode hoek voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en de 2de editie van de Duck-Race op de derde zondag van mei 2015.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.