Bruisende ‘nacht van de sport’

22 feb 2014 - 16:50

Nieuws

Voor de 14de maal had in cultuurcentrum de Mol een bruisende ‘Nacht van de Sport’ plaats. Hulde werd gebracht aan liefst 139 provinciale, 35 Vlaamse en 38 nationale kampioenen. De verkiezing van de ploeg en de jongere van het jaar, evenals van de sportfiguur voor 2013, werd andermaal gedomineerd door AC Lyra.

Presentator Johan Van Rooy mocht naar goede gewoonte tal van sportliefhebbers verwelkomen. Als voorzitter van de sportraad stelde Jo Docx met voldoening vast dat in de meerjarenplanning van de stad een belangrijk bedrag voor de sport is voorzien. Naast het veelvuldig verlenen van advies, nam de sportraad deel aan de midzomernachtrun en aan de FiLIERpijnen. Op 30 maart heeft in Lier een halve marathon plaats en op 14 juni volgt de 2de editie van de midzomernachtrun. In het kader van de ‘Special Olympics’ voor atleten met een verstandelijke beperking, wordt de delegatie van Litouwen in Lier ontvangen.

Schepen van sport Ivo Andries hield een vurig pleidooi om te bewegen en te sporten, vooral voor senioren en kansengroepen. De bestaande sportinfrastructuur moet volgens hem maximaal benut worden. Toekomstige projecten zijn o.m. de verdere renovatie van sporthal de Komeet, de start van het dossier de Hoge Velden, het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de atletiekpiste van het Netestadion, de vernieuwing van de turnzaal in Koningshooikt en de verdere uitbouw van de sportvelden achter het begijnhof.

Daarop volgde een parade van liefst 212 sportkampioenen in de disciplines atletiek, basketbal, judo, kanovaren, karate, modelvliegen, paardensport, petanque, surfen, tennis, turnen en zwemmen. Hilde De Gucht van AC Lyra en Tinneke Van de Vijfeijke van de Koninklijke Kanoclub Lier werden gehuldigd als verdienstelijke vrijwilligers. Het estafetteteam 4 x 100 m. dames en Elise Mehuys van AC Lyra werden uitgeroepen tot resp. ploeg en jongere van het jaar. De belangrijkste onderscheiding – deze van sportfiguur voor 2013 – ging naar Mathias Broothaers eveneens van AC Lyra. Hij behaalde zilver tijdens het Europees kampioenschap verspringen voor juniors in het Italiaanse Riëti en werd Belgisch kampioen. Een geslaagde avond werd afgesloten met een optreden door de percussiesessie ‘Koos’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.