Britse muziek op Lierse zimmerplein

24 jul 2014 - 13:49

Nieuws

Op uitnodiging van de Stedelijke Acadelmie voor Muziek, Woord en Dans hebben het harmonieorkest, de big band en het koor van de Southend High School for Boys uit Westcliff-on-Sea uit het Engelse Essex, een optreden verzorgd op het Zimmerplein. Ze brachten een mix van klassieke muziek, popsongs, swing, funk, musical en rock.

In de Southend High School for Boys, die werd opgericht in 1920 en waar jongens van 11 tot 18 jaar in diverse richtingen een kwaliteitsvolle opleiding in traditionele Britse stijl kunnen volgen, wordt veel belang gehecht aan de muziekbeoefening. In de school worden geregeld recitals gegeven, waarbij de hele organisatie in handen is van de leerlingen is.

De school heeft ook meerdere grote muzikanten voortgebracht. Het harmonieorkest, de big band en het koor zijn de muzikale ambassadeurs van de school. Ze traden reeds op in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Eén van de absolute hoogtepunten is het optreden van het koor samen met het Royal Philharmonic Orchestra in de vermaarde Royal Albert Hall in Londen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.