Bomvolle kerk neemt afscheid van ‘keizer frans’

27 jan 2014 - 13:21

Nieuws

Een bomvolle en geel-zwart getinte H.-Hartkerk heeft op ontroerende wijze afscheid genomen van Lierse-legende Frans Vermeyen. De keizer van het Lisp overleed op 18 januari in het ziekenhuis te Edegem, twee maanden voor zijn 71ste verjaardag. In november werd hij na een beroerte in het ziekenhuis opgenomen. De daarop volgende complicaties werden hem uiteindelijk fataal.

Frans Vermeyen tekende mee de mooiste bladzijden uit de rijke geschiedenis van K. Lierse S.K. Hij had een belangrijk aandeel bij het behalen van de kampioenstitel in 1960 en speelde een beslissende rol bij de bekerwinst in 1969 en de onvergetelijke Europese campagne van 1971.

De uitvaartplechtigheid werd bijgewoond door de familieleden, talloze vrienden en kennissen, medewerkers en oud-spelers van de club, alsook door een opvallende delegatie van de vriendenclub ‘Familia’. Tijdens de dienst werd het woord gevoerd door Frans’ petekind Sven Pelckmans. Frans Vermeyen was zijn grootste supporter en miste geen enkele wedstrijd van zijn beschermeling , noch op het veld, noch in de zaal.

Frans Vermeyen vervoegt meerdere medespelers van de kampioenenploeg van 1960. Willy Wijns, Leo Thijs, Gust Baeten, Wim Mertens en Staf Sels gingen hem al voor.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.