19 jan 2014 - 17:29

Nieuws

Toneelkring Hooikt Op de Planken brengt dit seizoen het stuk ‘Bommen in de Barak’ van Karel Eens. Het wordt opgevoerd in een regie van Herman Boets, bekend als veelzijdige acteur, vertaler en auteur. De voorstellingen hebben plaats in zaal Koningshof aan de Mechelbaan.

‘Bommen in de Barak’ brengt het verhaal van Eugène die samen met zijn Trees en zijn zus Emma in een bouwvallig huisje woont. Het is de achterbouw van de voormalige sekswinkel van madame Lolita. Samen ontfermen ze zich over de daklozen van de streek, die er kunnen overnachten en eten krijgen. Samen met een ongenadige aannemer wil de burgemeester er een appartementsgebouw optrekken om zichzelf te verrijken. Een akte staat evenwel een onteigening in de weg. Het is dan ook de vraag of oorlog, intrige, verleiding, kidnapping, moordpoging of een bomaanslag hen uit hun huisje kunnen verdrijven. Hun vrienden helpen hen alleszins en hopen dit te verhinderen.

Medewerking wordt verleend door Dominique Baslé, Donald Mouling, Karine Van Hool, Patrick Dennen, Björn Ruelens, Sonja Van den Broeck, Marleen Hens, Veerle Semal, Eric Goyvaerts, Ann Van Craen, Philip Tersago, Jul Roziers, Marc Geens, Patricia Van Wonterghem en Wim de Beuckeleer.

Regisseur Herman Boets gaf eerder les aan het Sint-Gummaruscollege en is de stuwende kracht achter het theatergezelschap de Seine. Hij speelde in een dertigtal stukken en kreeg in 2011 heel veel aandacht met zijn monoloog ‘Ik noem Roger’. Hij regisseerde ruim 50 stukken bij diverse theatergezelschappen in Lier en ruime omgeving en was vaak te bewonderen op TV en op het grote scherm.

Voorstellingen hebben plaats op zaterdag 25 en vrijdag 31 januari, zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari om 20 uur, evenals zondag 2 februari om 14.30 uur. Kaarten kosten 8 euro en zijn te bekomen via 0472-30 49 40, www.toneelkringhop.be of karinevanhool@skynet.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.