Bloemenpracht in Lier en Koningshooikt

05 mei 2015 - 09:39

Nieuws

Bloembakken aan de bruggen en de stadsgebouwen, grote bloempotten en hangmanden, allemaal gevuld met bloemen in rood en wit, fleuren sinds vorige week de Lierse binnenstad en het centrum van Koningshooikt op. De bebloemingsactie kreeg op het Zimmerplein een extra steuntje van burgemeester Frank Boogaerts en schepen Bert Wollants.

De stad koos dit jaar voor een combinatie van rode en witte geraniums, rode begonia’s, witte prachtkaars, ijzerhard, tandzaad in een witte kleur, waaierbloem en de bladplant hondsraf. De soorten bloemen werden aangepast per type bloembak. Zo staan er in de reuzenpotten in het midden opgaande planten, met hangplanten aan de buitenkant. Zodoende wordt een mooi volume aan bloemen gecreëerd.

Op de Grote Markt blijven de 7 grote potten met beplanting, het hele jaar door staan. Momenteel worden ze gevuld met hortensia’s en in de winter met wintergroene heesters. Daarnaast kreeg de Grote Markt er nog 4 extra hangkorven bij. Hangkorven en grote bloempotten sieren verder de Dorpsstraat, het Koningsplein en de Schoolstraat in Koningshooikt. De bruggen aan de invalspoorten van de stad zijn gekleurd met bloembakken. Bloempotten en hangkorven kleuren verder de H.-Geeststraat, Rechtestraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Vismarkt, Rolwagenstraat, Begijnhofstraat, Florent Van Caunwenberghstraat, Kolveniersvest, Kartuizersvest, Antwerpsestraat, Schapekoppenstraat, Zimmerplein, Grote Markt, Leopoldplein en Netelaan.

In het totaal gaat het om 132 balkonbakken aan bruggen en stadsgebouwen, 136 halve hangkorven en 42 grote bloempotten, waarvan er 7 het hele jaar door op de Grote Markt blijven staan. De bloemen blijven tot midden oktober. Voor de stad gaat het hier om een investering van 36.386 euro.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.