Benefietnamiddag voor kinderhome in kathmandu

26 mei 2015 - 14:12

Nieuws

Lierenaar Wim De Becker staat in Kathmandu (Nepal) aan het hoofd van het home ‘Shangrila’, waar zo’n 100 straatkinderen een menswaardig bestaan, een degelijke opvoeding en een schoolse opleiding wordt gegeven. Na de verwoestende aardbeving die Nepal teisterde, is het gebouw totaal onbewoonbaar. Om fondsen voor de wederopbouw te verzamelen, organiseren Martine Van Geel – De Becker (zijn schoonzus) en Kristine Nauwelaerts op zondag 31 mei een benefietnamiddag in het Koningshof aan de Mechelbaan 22 in Koningshooikt.

Het tehuis voor de straatkinderen van Kathmandu werd opgericht door Inge Bracke en Paul Jacobs. Inge ging bij het einde van 1995 van start met een opvangtehuis voor 11 straatkinderen. Vandaag bieden Wim de Becker en tal van vrijwilligers onderkomen, eten en onderwijs aan 100 kinderen en jongvolwassenen. De schade aan het tehuis is enorm. Steunpilaren zijn afgebrokkeld, muren zijn gescheurd en overal liggen brokstukken.

Zondag 31 mei heeft in Koningshooikt een grote veiling plaats. Verscheidene kunstenaars hebben een kunstwerk (schilderij, beeldhouwwerk, keramiek) ter beschikking gesteld. De veiling wordt om 15 uur in goede banen geleid door de bekende Antwerpse veilingmeester Peter Bernaerts. De voorwerpen kunnen vanaf 13 uur bewonderd worden. Naast de veiling verzorgt fotograaf Jeroen Gijselinckx een professionele fotoshoot. ‘Independent Comedy’ verzorgt een huiskamer optreden. Ter plaatse kan een brocante- en kunstmarktje bezocht worden.

In het Shangrila-winkeltje kunnen allerlei spulletjes die in het home in Nepal gemaakt werden, gekocht worden. Het gaat om textiel, juwelen van zilver en halfedelstenen en voorwerpen uit de pottenbakkerij. Bij een ander stand mogen kinderen zelf een ontwerp bedenken en uitvoeren, dat op een T-shirt wordt overgebracht. Er kunnen ook slabbetjes bekomen worden, waar ter plaatse een naam of wens wordt op geborduurd. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op een springkasteel en de volwassenen genieten van een levende piano-jukebox, die verzoeknummers brengt.

Voor de hongerigen bereidt de Nepalese chef van restaurant ‘Umami Sushi’ uit Lier een lekkere ‘tika massala’ (een kipgerecht). De bezoekers kunnen zich ook tegoed doen aan een uitgebreid dessertenbuffet en aan lekker roomijs van ‘De Lepeleer’. De inkom is gratis.

Foto: M Van Geel

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.