Benefietconcert voor de ‘mangakane foundation’

21 mrt 2016 - 15:09

Nieuws

Donderdag 31 maart heeft op initiatief van Lieve Van de Vel om 20.30 uur in de Jezuïetenkerk (ingang via de Gasthuisvest 50) een benefietconcert plaats ten voordele van de onafhankelijke non-profit organisatie ‘Mangakane Foundation’. De opbrengst van het concert is bedoeld om de onderwijsomstandigheden in enkele verwaarloosde streken in Zuid-Afrika te verbeteren.

Na een reis doorheen Zuid-Afrika, overheerste bij Lieven Van de Vel het sterke gevoel om iets te organiseren ten voordele van een plaatselijk project. Door toedoen van Tutu Pouane kwam ze bij de ‘Mangakane Foundation’ – een organisatie van haar broer Thabo Pouane – terecht. Samen met zijn moeder Theresa Pouane besloot hij te stoppen met klagen over de slechte staat van een aantal scholen in de meest Noordelijke en armoedige provincie Limpopo en de handen uit de mouwen te steken. De ‘Mangakane Foundation’ – ‘mangakane’ betekent ‘moeder die geneest’ – is een nog jonge organisatie die zich inzet voor een betere schoolinfrastructuur, meubilair, schoolboeken en sanitaire voorzieningen.

Tijdens het benefietconcert wordt opgetreden door Bart Peeters (solo), jazz-zangeres Tutu Pouane en pianist Ewout Pierreux, Eline Van Coillie – vroeger gekend onder haar artiestennaam ‘Junior Jazz’ – en haar band, Fritz Sundermann – de zoon van Freddy Sunder – en enkele geëngageerde leerlingen van de Lierse Muziekacademie. De opeenvolgende optredens worden aan elkaar gepraat door Thomas Renders. Jazz-zangere Tutu Pouane werd op 31 mei 1979 in Tshwane, een township nabij Pretoria, geboren. In 2002 kwam ze naar Europe en vestigde ze zich in Den Haag. In 2004 verhuisde ze naar Antwerpen.

Tickets voor het benefietconcert kosten 25 euro, een drankje inbegrepen. Ze zijn te bekomen via www.lierscultuurcentrum.be, tel. 03-488 06 79, bij ‘Brood en Bloemen’; Kolveniersevest 46 en in ‘Bar Muza’, Gasthuisvest 52.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.