Belicht

Gepubliceerd: 04/03/2023 - 15:58

 Met drie opvallende dubbeltentoonstellingen pakt Peter Everaert van Galerij Artisjok uit met een fors lente-offensief. De eerste tentoonstelling ‘This must bet he place’ toont schilderijen van Walter Dermul en beeldend werk van Jan Verschueren. De tweede tentoonstelling wordt met schilderijen van Griet Cornille en beelden van Charlot Catteeuw opgebouwd rond het thema ‘Without Masks’.


Gepubliceerd: 18/02/2023 - 17:22

De voorbije wintermaanden was het wat stiller rond Galerij Artisjok. Wel moest het pand van Rerum Novarum worden verlaten, maar kon opnieuw een voormalig reisagentschap wat verder in de Antwerpsestraat worden betrokken. Met de lente in het verschiet bereidt galerijhouder Peter Everaert alweer drie merkwaardige dubbeltentoonstellingen voor.


Gepubliceerd: 13/01/2023 - 14:35

Van 23 september tot 29 oktober 2023 heeft bij Galerij Artisjok in het voormalige handelspand Esprit in de Antwerpsestraat 64, de jaarlijkse tentoonstelling van de ‘Vrienden van de Academie’ plaats. Voor deze tentoonstelling kunnen 80 werken geselecteerd worden. De selectie gebeurt door galerijhouder Peter Everaert, Andrée Charle, eredirecteur van de Beeldacademie, en Tewodros Hagos Berhe, curator. 


Gepubliceerd: 07/12/2022 - 17:53

Kunstpromotor en grote bezieler van de Galerij Artisjok Peter Everaert heeft een concrete visie rond de tijdelijke invulling van het Hof van Geertruyen, beter bekend als het Timmermans-Opsomerhuis. Hij droomt van een culturele coöperatieve vennootschap met partners uit de culturele sector, die hun passie voor kunst en cultuur verder willen uitdragen en bestendigen. 


Gepubliceerd: 04/12/2022 - 11:29

Omwille van veiligheidsredenen heeft Galerij Artisjok het pand ‘Rerum Novarum’ in de Antwerpsestraat – dat werd omgebouwd tot kunstencentrum – moeten verlaten. Gelukkig kon enkele meters verder een nieuw onderkomen worden gevonden in de leegstaande kantoren van een voormalig reisbureau. Galerijhouder Peter Everaert was hier al eerder te gast. In allerijl werden de foto’s en het materiaal van de tentoonstelling ‘Warzone’ over de oorlog in Oekraïne van freelance oorlogsfotograaf Maxim Vanheersum, naar de nieuwe vestiging overgebracht.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK