Belicht

Gepubliceerd: 18/02/2019 - 16:25

Dit jaar worden nodige onderhouds- en herstellingswerken uitgevoerd aan de Zimmertoren. De stad levert hiervoor een flinke financiële inspanning, maar ook de Vlaamse Overheid doet haar duit in het zakje. Hopelijk staat deze niet in verhouding tot de manier waarop deze steun publiekelijk wordt aangekondigd. Via een éénvoudig A-viertje dat gekleefd werd op een houten achtergrond, wordt op bescheiden manier aangekondigd dat ‘de Vlaamse Overheid een premie geeft voor werken aan dit beschermde erfgoed’.


Gepubliceerd: 18/02/2019 - 16:19

In samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseerde de vzw. d’Amandelboon een hoogstaand klassiek concert in de begijnhofkerk. Voor een talrijk opgekomen publiek werd werk uitgevoerd van Claudio Monteverdi, Josquin Des Prez en Tomas Luis De Victoria. Onder leiding van Jan Van Elsacker zorgde het vocaal ensemble ‘Lyra Antiqua’ voor een gesmaakte uitvoering van het ‘Alma Redemptoris Mater’.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 18/02/2019 - 16:15

De lente is vroegtijdig in het land en dat zal ook Lier geweten hebben. Het voorbije weekend was het aangenaam druk op diverse plaatsen. Wandelaars genoten in grote getale van de rust in het begijnhof, op de stadsvesten en langs de Netedijken. Iets joliger ging het er aan tie in de speeltuin van het stadspark. Op de evenementenweide werd zelfs grensoverschrijdend gepicknickt en werd het barbecuevuur al aangestoken.


Gepubliceerd: 18/02/2019 - 14:28

Liefst 27 ploegen hebben zich aangemeld voor de 3de editie van de quizavond van Jong CD&V. In de parochiezaal van het H.-Hart trotseerden zowel geoefende als gelegenheidsquizzers de 9 vragenrondes en de 2 tussenrondes. Met z’n allen maakten ze er een ontspannende avond van. Het voorbereiden en opstellen van de vragen, de presentatie, de keuze van de juryleden, de ophalers van de antwoordformulieren, de medewerkers achter de bar en de opdieners, waren allen het resultaat van teamwork binnen Jong CD&V.


Gepubliceerd: 18/02/2019 - 14:09

De Poppentovertrein dendert nog steeds klokvast door den Bril. Zonet bracht poppenspeelster Irene Laros samen met Willem Jan de Jong in zaal De Marollen de voorstelling ‘Taart voor Tijger’. Het humoristisch verhaal werd opgebouwd rond een tijger die ligt te slapen en een taart verwacht omdat hij jarig is. Laros & De Jonge Beeldmakerij, hebben een eigen theater in Nederland. Zondag 10 maart heeft om 10.30 uur de eerstvolgende voorstelling plaats. Valentijn Productiehuis brengt dan ‘Olleke Bolleke’.

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK