Belicht

Gepubliceerd: 17/09/2019 - 14:27

De parking aan de Rode Kruislaan in de schaduw van de kerk van O.L.V.-Onbevlekt krijgt een nieuwe asfaltlaag. Bij de start van de werken en bij het begin van het verwijderen van de oude asflatlaag werd vastgesteld dat deze teerhoudend is. Omdat de stad als gevolg hiervan een extra budget moet vrijmaken, werden de werken tijdelijk stilgelegd. De parking kan ondertussen wel gebruikt worden.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 17/09/2019 - 14:24

Zoals in vele andere gemeenten heeft zaterdag 28 september vanaf 20 uur in cultuurcentrum De Mol het eerste bal van de burgemeester plaats. Tijdens deze dansavond wordt opgetreden door Pino Baresi, Ronny Lee en dj Starlight. De opbrengst van de avond is bestemd voor de dagopvang ‘Den Brand’. Kaarten kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa.


Gepubliceerd: 17/09/2019 - 14:18

Zondag 15 september bezocht Frans van Dijk in het gezelschap van zijn dame en enkele familieleden het Huis van Oscar in de Lierse Vredebergstraat. De Heer van Dijck, geboren Antwerpenaar, heeft een hart voor Lier: niet alleen komt hij er graag verpozen maar hij kwam bovendien ook op het idee om een klein smeedwerkje van de hand van Louis van Boeckel, sedert jaren familiebezit,  terug te versassen naar Lier...


Gepubliceerd: 16/09/2019 - 15:39

Om bij een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming … zoveel mogelijk inwoners en bezoekers snel te verwittigen, beschikt de stad over Be-Alert, een systeem dat de aangeslotenen op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, mail of telefoon. Donderdag 3 oktober heeft een nationale Be-Alerttest plaats, waaraan ook de stad Lier deelneemt. Alle ingeschreven inwoners ontvangen die dag een sms met een testbericht.


Gepubliceerd: 16/09/2019 - 15:26

De Gezinsbond van Koningshooikt hield andermaal een garageverkoop verspreid over verschillende straten van de Lierse deelgemeente. Tal van deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om zaken die ze niet meer nodig hebben, te koop te stellen van anderen. Het initiatief mocht op heel wat sympathie en belangstelling rekenen.Tekst: DéBéFoto's: Luc Peeters


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK