Belicht

Gepubliceerd: 06/04/2020 - 17:22

Volgens een persmededeling van Lyra Lierse die eerder op de clubwebsite verscheen, werd Bart De Roover vanaf het seizoen 2020-2021 aangesteld als hoofdcoach van de club. De nieuwe trainer kan bogen op een mooie carrière als speler en als coach en is houder van een UEFA Licence diploma.


Gepubliceerd: 06/04/2020 - 11:44

Koninklijke Lierse Bicycle Club was jarenlang één van de toonaangevende wielerclubs van het land. In een poging om de vroeger glans terug te winnen, werd in april 1988 het project fietsinitiatie gelanceerd. Jongeren tussen 8 en 15 jaar die zich aangetrokken voelden tot de wielersport maar nog niet aan wedstrijden mochten deelnemen, konden wekelijks onder leiding van voormalige profwielrenners kennismaken met de diverse aspecten van de wielersport. Aandacht werd eveneens besteed aan de mechaniek van de koersfiets.


Gepubliceerd: 06/04/2020 - 11:39

Bij het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw kenden de Tyrolerfeesten op de wij Zevenbergen hun hoogtepunt. Vooral de vijfde editie die plaatshad bij het einde van augustus 1974 kende een recordbelangstelling. De feestelijkheden duurden drie dagen en werden ingezet met een Tyroleravond  in een nokvolle feesttent.


Gepubliceerd: 06/04/2020 - 10:14

Als huldebetoon aan de vele helden in de strijd tegen het coronavirus en als entertainment van de wandelaars en de fietsers op de Spuivest, hield een bewoner van de appartementen op de site van de Gas een serenade in openlucht. De selectie van liederen van zijn idool Frank Sinatra kon rekenen op de algemene waardering van de voorbijgangers, de buren en de andere flatbewoners.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 06/04/2020 - 10:12

Met respect voor de afgekondigde coronamaatregelen zette ook onze fotograaf zich zondag ‘in beweging’, om een aantal impressies te verzamelen. Zo zag hij op de Nete- en kanaaldijken talrijke fietsers die de nodige afstand bewaarden. Aan crémerie Jérome stond een lange file aan te schuiven voor een verfrissend ijsje. Op de Grote Markt, het Zimmerplein, het Schapekoppenplein, in de Eikelkstraat en in het stadspark, was het ongewoon rustig. De speeltuin en de barbecue-installatie op de evenementenweide, waren zorgvuldig afgesloten.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK