Belicht

Gepubliceerd: 10/12/2018 - 10:47

2018 was voor de Sociëteit van de Schaepshoofden één groot feestjaar, waarin met de nodige luister het tienjarig bestaan werd gevierd. Het dubbellustrum werd in het voorjaar ingezet met de inhuldiging van het standbeeld ‘De Schaepenkop’ en recent bekroond met een ‘Groot Schaepenfeest’ in het Hof van Aragon. Als aanloop naar de kerstperiode werd in een feeëriek verlicht en versierd ’Groot Spui’, de laatste opendeurdag van het jaar gehouden.Tekst: DéBéFoto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 10/12/2018 - 10:42

Naar goede gewoonte wordt ook op de Donk weer op de vertrouwde manier kerstmis gevierd. Centrale blikvanger blijft de originele kerststal naast de Donkhoeve, een creatie van de Lierse kunstenaar Bertro.


Gepubliceerd: 10/12/2018 - 10:35

Ook in de diverse Lierse wijken begint men de kerstsfeer volop de voelen. Naar goede gewoonte hebben medewerkers van het Wijkcomité den Oever in de schaduw van de Kluizekerk hun typische kerststal opgebouwd. Deze is een natuurgetrouwe replica van het nabijgelegen Spuigebouw. Bij het houtvuur wordt nog de traditionele kerstborrel aangeboden. Wie met de wagen zou langskomen hoeft zich geen zorgen te maken. Om correct te kunnen parkeren, blijft de parkeermeter vlot bereikbaar naast de kerststal (zie foto).

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 09/12/2018 - 12:03

Net als op zo’n 60 andere plaatsen in Vlaanderen, had ook in Lier een aflevering van het ‘Groot Dictee Heruitgevonden’ plaats. Omdat vooraf gesteld werd dat het aantal deelnemers beperkt zou zijn, verschenen uiteindelijk zo’n 40 belangstellenden aan de schrijftafel in de bibliotheek. Het dictee zat niet volgepropt met moeilijke woorden. Wel werd een aantal spelelementen ingebouwd, waarbij creativiteit en snelheid een rol speelden.

Tekst: DéBé

Foto's: RM


Gepubliceerd: 08/12/2018 - 14:57

De regen en de wind hadden ongetwijfeld hun invloed op de publieke belangstelling, maar toch verschenen nog enkele honderden belangstellenden op het appel voor de fakkeltocht die de eindejaarperiode in Lier moest inluiden. Met een smaakmakend muzikaal ensemble in kerstoutfit op kop, werd gewapend met fakkels van het vuurpleintje opgestapt via de Brouwerijstraat, de Vismarkt, de Werf, het Zimmerplein en de Eikelstraat richting Grote Markt. Op enkele plaatsen werd even halt gehouden om de feestelijke eindejaarverlichting aan te steken.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK