Belicht

Gepubliceerd: 20/05/2022 - 14:57

Lier is de jongste dagen vrij ‘hot’. Nadat de eerste Belgian Red Court in Lier werd ingehuldigd, werden nu ook de eerste inburgeringscontracten en de nieuwkomersverklaringen in de Pallieterstad  ondertekend. Vlaams minister Bart Somers was hiervoor speciaal naar onze contreien afgereisd. 


Gepubliceerd: 20/05/2022 - 14:42

Na een lange onderbreking omwille van corona, konden de gouden huwelijksjubilarissen eindelijk opnieuw in het stadhuis ontvangen worden. In eerste instantie betrof het de echtparen die tijdens de eerste helft van het Jaar 2022 50 jaar getrouwd zijn. Zij werden welkom geheten en in zijn vertrouwde stijl toegesproken door schepen van burgerlijke stand Rik Pets. De gouden jubilarissen ontvingen een drankje en een hapje, evenals een geschenk. De ontvangst werd eveneens bijgewoond door de schepenen Ilse Lambrechts en Thierry Suetens.


Gepubliceerd: 20/05/2022 - 11:24

In aanwezigheid van de initiatiefnemers en van de betrokken ouders werd in het H.-Hartziekenhuis de fototentoonstelling ‘Kunnen zijn wie je bent’ geopend. De tentoonstelling brengt het verhaal van 16 moeders over hun problemen tijdens de zwangerschap. Het initiatief ging uit van vroedvrouw Lisje Schiffeleers, doula Ines Meusen en fotografe Ann Van Praet. De foto’s zijn te bewonderen in de gangen van het zieknhuis.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters


Gepubliceerd: 20/05/2022 - 10:34

In 2023 opent Jumbo een nieuwe winkel op het terrein van de vroegere iconische discotheek La Rocca. Als blijk van eerbetoon biedt Jumbo de fans de gelegenheid om een eigen stukje van de legendarische danstempel te bekomen. Een brand stelde eerder dan gepland definitief een einde aan La Rocca. 


Gepubliceerd: 20/05/2022 - 10:19

Aan de voetgangerstunnel nabij het station staat het verkeersbord C3, met de duidelijke vermelding ‘Fietsers en bromfietsers hier afstappen’. Op deze manier kan de veiligheid van de voetgangers gegarandeerd worden. Desondanks worden geregeld klachten over het negeren van het verkeersbord bij de politie ontvangen. Nochtans zijn leden van de politie samen met gemeenschapswachten vaak ter plaatse om te sensibiliseren.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK