Belicht

Gepubliceerd: 07/12/2019 - 16:26

Als aanloop naar de Warmste Week loopt momenteel in het Vleeshuis een tentoonstelling van Katrien Hendrickx, Cor Van Echelpoel en Françoise Verholen, die zich ‘Warmste Fotografen’ gegroepeerd hebben. De tentoonstelling vormt het sluitstuk van enkele acties, die werden opgezet ten voordele van Tejo in Lier.


Gepubliceerd: 07/12/2019 - 16:04

Net op de dag waarop de Sint en zijn Zwarte Pieten over de gladde Lierse daken schuurden, werd in de Netestad de eindejaarperiode ingezet met de officiële ontsteking van de feestverlichting. Ondanks de gure weersomstandigheden kwamen toch flink wat belangstellenden opdagen.


Gepubliceerd: 06/12/2019 - 16:02

Vrijdag 19 april volgden 3 jonge mannen een 42-jarige persoon in de Brouwerijstraat tussen de Vismarkt en de Grote Markt. Ze hadden het gemunt op zijn gsm en gingen aan de haal met zijn portefeuille waarin amper 15 euro zat. Het slachtoffer werd tot bloedens toe zwaar toegetakeld. Dinsdag 3 december werden via het opsporingsprogramma ‘Faroek’ camerabeelden van de verdachten verspreid. Dankzij het programma heeft de politie de 3 verdachten kunnen identificeren. Na de uitzending werden immers verscheidene tips ontvangen.


Gepubliceerd: 06/12/2019 - 15:54

Vrijdag 20 december heeft het jaarlijks kerstconcert van Ellis & Doran plaats. Nadat de Begijnhofkerk meerdere jaren het sfeervolle decor vormde, wordt thans voor cultuurcentrum De Mol als locatie gekozen. De deuren gaan open om 19 uur; het concert start om 20 uur.


Gepubliceerd: 06/12/2019 - 15:46

Omdat het op 4 december precies 20 jaar geleden was dat het Lierse belfort door de Unesco op de wereldlijst van cultureel erfgoed werd geplaatst, had de bevolking een dag lang de gelegenheid om het kunstwerk te bezoeken. Tal van belangstellenden – jong en oud – maakten hier gebruik van. Op de zolder van het stadhuis konden ze het prachtige houten dakgebinte evenals een natuurgetrouwe maquette bewonderen. Vanuit de belforttoren kregen ze een panoramisch overzicht van de Grote Markt. De toren tot in de top beklimmen was veiligheidshalve niet mogelijk.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK