Belicht

Gepubliceerd: 02/07/2020 - 16:37

In het bijzonder met de focus aanvankelijk op de deelgemeente Koningshooikt, gaat Lier deelnemen aan het project ‘Veerkrachtige dorpen, samen sterk!’ van de provincie Antwerpen. Met dit participatietraject wenst de provincie in te spelen op de noden waarmee de dorpen vandaag mee te maken hebben: minder sociale contacten, mobiliteitsproblemen, vergrijzing, klimaat en energie, minder voorzieningen … Samen met de lokale besturen en de inwoners gaat de provincie op zoek naar oplossingen voor nieuwe uitdagingen.


Gepubliceerd: 02/07/2020 - 16:30

Van donderdag 23 juli tot en met maandag 31 augustus geldt voor het gemeentehuis van Koningshooikt een specifieke zomerregeling met beperkte openingsuren. Voor een afspraak kan men er terecht op dinsdag van 15 tot 19 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12 uur. De andere dagen is het gemeentehuis gesloten. Zodoende is een afspraak nog steeds mogelijk op een voormiddag, namiddag en avond. Uiteraard kan op alle werkdagen in het stadskantoor van Lier een afspraak gemaakt worden.

Tekst: DéBé

Foto: RM


Gepubliceerd: 02/07/2020 - 16:12

Lions Club International organiseert elk jaar een tekenwedstrijd voor de vrede. In Lier hebben de leerlingen van de zesde klas 350 vredesposters gemaakt. 3 tekeningen gaan naar de nationale ronde. 40 posters zijn te bewonderen in de etalages van handelszaken in de binnenstad.


Gepubliceerd: 02/07/2020 - 16:02

Lierenaar Stijn Coenen (42) werd zonet door de Raad van Bestuur benoemd als nieuwe Algemeen Directeur van de Thomas More Hogeschool. In deze hoedanigheid volgt hij Machteld Verbruggen op, die eerder haar functie neerlegde. De nieuwe Algemeen Directeur kent de hogeschool vrij goed en staat voor vernieuwend leidershap en innovatie.


Gepubliceerd: 02/07/2020 - 15:51

Op basis van het nieuwe Ministerieel Besluit en de versoepeling voor de openbare markten, besliste de stad in overleg met de Lierse Marktvereniging om de zaterdagmarkt te behouden op de locatie aan het Renaat Veremansplein. Op deze locatie is er voldoende ruimte voor de veilige plaatsing van alle abonnementhouders. De kramen blijven opgesteld in de Anton Bergmannlaan, de Rederijkerslei en de Ernest Staaslei en op het Renaat Veremansplein.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK