Belicht

Gepubliceerd: 24/01/2021 - 18:22

Op initiatief van het platform ‘Bij Van Hool bussen bouwen. Houden zo!’ – opgericht door de PVDA-afdeling Lier in samenwerking met werknemers van het bedrijf en bezorgde buurtbewoners – namen de inzittenden van zo’n 100 wagens deel aan een actie om aandacht te vragen voor het behoud van de werkgelegenheid bij de busbouwer.


Gepubliceerd: 24/01/2021 - 14:07

CC De Mol wordt momenteel ingericht als vaccinatiecentrum voor de gemeenten Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst, die samen de EersteLijnsZone Pallieterland vormen. De toewijzing gebeurde bij unanimiteit van de betrokken burgemeesters. De omgeving voldoet aan de eisen van de hogere overheid. CC De Mol is centraal gelegen, vlot bereikbaar ook met het openbaar vervoer, beschikt over ruime parkeergelegenheid en over aparte in- en uitgangen. Zolang de vaccinatiecampagne loopt kunnen hier helaas geen culturele activiteiten georganiseerd worden.


Gepubliceerd: 23/01/2021 - 16:12

Zoals eerder gemeld wordt overwogen om in de toekomst de spooroverweg aan de Ernst Claeslaan, de Hockeyweg en het Galgeveld af te sluiten en in de Hockeyweg een knip in te voeren. De plannen maakten heel wat emoties los bij de buurtbewoners en resulteerden in 220 bezwaarschriften, brieven en nota’s. Het bundel werd zaterdag door Jim Goetzé en Frank Coenen overhandigd aan de burgemeester. De initiatiefnemers vroegen het nodige begrip voor het standpunt van de buurt en spraken de hoop uit dat het stadsbestuur zich aan de zijde van haar inwoners zou scharen.


Gepubliceerd: 23/01/2021 - 12:57

Met een verdiende 3-1 overwinning tegen Club NXT is Lierse K na de winterstop hoopvol opnieuw uit de startblokken geschoten. Met Gillekens, Laes, Swinnen en  Aabbou verschenen vier winteraanwinsten aan de aftrap. Naar het einde van de partij deed ook de jonge Limbombe zijn  verschijning.


Gepubliceerd: 23/01/2021 - 12:07

Einde vorig jaar werd in Lier een samenwerkingsprotocol ondertekend door de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, het sociaal verhuurkantoor De Woonkans, de Lokale Politie, de stad en het OCMW. Het protocol werd ook gevalideerd door burgemeester Frank Boogaerts, procureur des konings te Antwerpen Franky De Keyzer en arbeidsauditeur Antwerpen Bert Wens.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK