Belicht

Gepubliceerd: 08/08/2020 - 12:35

De Steinerschool in de Mallekotstraat pakt sinds het einde van vorig jaar uit met een verticale tuinmuur. Deze zuivert het regen- en afvalwater en zorgt voor een betere isolatie. Het gaat om een project van Teun Depreeuw, oud-leerling van de school en zaakvoerder van de kmo ‘Muurtuin’, gevestigd in Borgerhout.


Gepubliceerd: 08/08/2020 - 11:44

Naar aanleiding van het hoog aantal recente positieve covic-19 gevallen en de daarbij horende sociale interacties, heeft de burgemeester van Nijlen twee bijkomende horecazaken moeten sluiten. Het gaat om café The Sting, Stationsteenweg 14 in Kessel en café Torenven, Emblemsesteenweg 9 eveneens in Kessel. Eerder van de week werden reeds café Belle Vue in Kessel Dorp en café Wanneshof in Nijlen gesloten. Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, was dit de enige mogelijkheid.


Gepubliceerd: 07/08/2020 - 13:32

Sinds het begin van de coronamaatregelen getroost de stad zich ernstige inspanningen om de lokale middenstand te promoten en te ondersteunen. Een belangrijk kanaal is daarbij de website www.shoppeninlier.be. Hierop worden o.m. de webshops van de lokale handelaars en de talrijke take away en delivery services van de horeca in de kijker geplaatst. Het is verheugend vast te stellen dat de website sinds het begin van de lockdown in maart gemiddeld 40,17% meer bezocht wordt dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.


Gepubliceerd: 07/08/2020 - 13:05

Wie houdt van een onvervalste picknick in de ongerepte natuur, heeft de gelegenheid om voluit te genieten van een ‘picknick op ’t veld’. Op initiatief van Evin Van Camp van hoevewinkel Gebroeders Vercammen in Koningshooikt en van Anja Vlaeymans van bistro Het Looks, wordt een take away picknick ‘geserveerd’ aan het Tallaart 76 in Koningshooikt.


Gepubliceerd: 06/08/2020 - 17:29

Opnieuw & Co heeft een partnerschap afgesloten met de Gentse burgercoöperatie Partago om het gebruik van elektrische wagens te delen met klanten en burgers. Sinds kort staan een elektrische deelwagen en een elektrische 7-persoons-busje ter beschikking van burgers. Deze milieuvriendelijke wagens zullen gebruikt worden voor werk-werk verplaatsingen van het personeel van Opnieuw & Co en door Partago leden. De uitvalsbasis is de parking van de Kilomeet aan de Vredebaan 77 in Mortsel, waar de coöperatieve elektrische laadpaal staat.


Pagina's

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK