Belangrijke uitbreidingen voor ‘de waterperels’

20 sep 2016 - 11:00

Nieuws

In 2017 zijn zowel binnen als buiten belangrijke uitbreidingen voorzien voor het subtropisch zwemparadijs ‘de Waterperels’ dat in juni het tienjarig bestaan vierde. Het complex wordt voorzien van een buitenaanbod voor alle leeftijden. De uitbreidingen hoeven klaar te zijn voor de start van de zomervakantie.

De voorbije 10 jaar mochten liefst 3,5 miljoen bezoekers- of gemiddeld 331.000 per jaar – ontvangen worden. De laatste jaren vertoonde dit aantal een daling, o.m. wegens de werken aan het kruispunt van de Ring en de Mechelsesteenweg en de toenemende concurrentie in de regio. Met trekpleisters zoals de wildwaterbaan, het golfslagbad, de sauna en het kinderbad, werd duidelijk meer geboden dan wat van een zwembad mag verwacht worden. In 2017 zijn heel wat uitbreidingen voorzien.

Volgens centrummanager Evi de Herdt bleek na onderzoek dat heel wat mensen ook graag gebruik willen maken van een familieglijbaan en van een buitenbad. Omdat jaarlijks meer dan 150.000 kinderen jonger dan 12 jaar op bezoek komen, worden ook extra voorzieningen voor kinderen voorzien. De ligweide buiten ondergaat een opvallende transformatie. Het buitenbad zal heel het jaar open zijn en verbonden worden met het binnenbad via een overdekte zwemtunnel. Voor de allerkleinsten wordt buiten een waterspeeltuin voorzien. Verder wordt het terras heraangelegd en wordt een ‘Triple Slide’ of driedubbele glijbaan geïnstalleerd.

Binnen komt er een extra kinderbad voor 4- tot 8-jarigen met een waterspeeltuin, evenals een nieuwe glijbaan – de ‘Infinity Jump’ -, een spectaculaire bandenglijbaan voor jongeren met een ‘drop’ op het einde; In 2019 krijgt de glijbaantoren met de ‘Black Hole’ – een supersnelle glijbaan – nog een extra attractie. Ook aan de veiligheid van de zwemmers wordt gedacht. Zo wordt een drenkelingendetectiesysteem geïnstalleerd in het sportbad, het instructiebad en het buitenbad. Om dit alles te realiseren voorziet de stad een subsidieverhoging van 129.000 euro per jaar. De stad deelt mee in de winst, zodat het in feite budgettair een nul operatie betreft.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.