Belangrijke dag voor ‘de fe’

08 apr 2018 - 18:43

Nieuws

Donderdag 19 april wordt een belangrijke dag voor de bibliotheek ‘de Fé’. Die dag wordt het charter ‘Bib voor Iedereen’ ondertekend en de aftrap gegeven van het project ‘Boekstart’ en van de ‘Bibwedstrijd’. Verder staat heel wat lekkers, animatie en een workshop ‘Voorlezen’ op het programma.

Het charter ‘Bib voor Iedereen’ past in het kader van de campagne van de Vlaamse Beroepsvereniging voor bibliotheek, archief en documentatie, die wordt opgezet met verschillende partners uit de culturele sector. Deze campagne wil een signaal geven dat bibliotheken belangrijk zijn en blijven nu steden en gemeenten sinds 2016 niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten. Door het charter te ondertekenen wil de stad Lier duidelijk aantonen dat ze wil blijven inzetten op een sterke bibliotheekwerking. Het project ‘Boekstart’ dat op 1 juli van start gaat richt zich naar kinderen tot 4 jaar en hun ouders, om kinderen zo vroeg mogelijk boeken en de bibliotheek te laten ontdekken. Het project verloopt in samenwerking met het ‘Huis van het Kind’ en is al meer dan 10 jaar succesvol i Groot-Brittannië. Het is van belang voor de taalontwikkeling van baby’s en peuters. In de bib wordt trouwens een babyhoek voorzien met aangepaste meubels en een speelpark.

Dat de bibliotheek ondertussen 25 jaar op de huidige locatie bestaat, wordt benadrukt door schepen Ivo Andries. Tenslotte wordt in samenwerking met Adriaan Van den Hoof ook een originele bibwedstrijd georganiseerd. In de categorie tot 6 jaar kunnen de deelnemers via het indienen van een mooie kleurplaat een persoonlijke voorlezer aan huis laten komen. Deelnemers van 7 tot 17 jaar kunnen aan de hand van teken-, knip- en plakwerk een ideale bib bedenken. Als beloning wordt een supercoole lezershooting tussen de boekenrekken voorzien. Wie ouder is dan 18 jaar moet een zin bedenken waarin zoveel mogelijk fé-klanken zoals café, féeriek … in voorkomen. De beste inzending krijgt gedurende een half jaar een bib-aan-huis-service voor het hele gezin aangeboden. Deelnameformulieren worden in de Fé verwacht voor 31 mei. De bijzondere bibdag start om 16 uur. De workshop ‘voorlezen’ volgt om 20 uur.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.