Beiaardcantus van de dolfijnen

15 apr 2015 - 17:17

Nieuws

Op 30 april heeft van 18 tot 22 uur – ditmaal op de Grote Markt – een nieuwe beiaardcantus van de hoogstudentenclub de Dolfijnen plaats. Een avond lang worden studentenliederen gezongen onder begeleiding van de beiaard van de Sint-Gummarustoren. Bovendien is het Universitair Harmonie Orkest van Leuven van de partij.

Hoogstudentenclub de Dolfijnen werd als regionale studentenclub opgericht in 1910 onder de naam ‘Lyrana’.In 1928 werd de naam gewijzigd in ‘Pallieter’. De club kende de onvermijdelijke ‘ups and downs’. Van 1939 tot 1952 volgde niet voor de laatste maal een periode van inactiviteit. Van 1952 tot 1969 kende de club als ‘de Pirroenen’ en uiteindelijk ‘de Dolfijnen’ een heropleving. Weerkerende activiteiten zijn de wekelijkse clubavonden, de cantussen, de thé-dansants en de studentenbals in de Valk en in het Hof van Nazareth.

Voor de beiaardcantus van 30 april zijn op de Grote Markt 1.000 plaatsen beschikbaar. De cantus is zodoende na Leuven de tweede grootste van Vlaanderen. De deelnemende studenten komen van Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen. Tickets kosten 17 euro. Daarmee worden alle consumpties gedurende de avond gedekt. Na de cantus volgt een after-party in ’t Kafaat in de Eikelstraat.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.