Beeldende kunstenaars in de colibrant

09 dec 2019 - 09:56

Nieuws

Peter Everaert, de dynamische kracht achter Galerij Artisjok, blijft zijn tentakels uitzetten. Op zijn initiatief worden in de Colibrant en in het leescafé van de bibliotheek tot en met 7 maart 2020 kunstwerken geëxposeerd van Stoffel Beyens, Jef De Cock en Gino Lucas. Bezoekers zijn welkom in de week van 10 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur.

Stoffel Beyens uit Kasterlee toont grafische prints van portretten, scènes en landschappen. Hij gaat uit van digitale fotografie en beeldbewerking via photoshop, die hij bewerkt met acryl- of olieverf. Uit zijn werken blijkt een onderhuidse spanning door gebruik te maken van gevoelige menselijke vormen in combinatie met donkere elementen en tekenen van verval, aftakeling en decadentie.

Jef De Cock heeft zijn atelier in het oude koetshuis van het gemeentepark in Wijnegem. Hij pakt uit met smeedwerk en boetseerwerk met metaal. In een vorig leven was hij actief in de machinebouw en de constructie. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot het smeedwerk van oude meesters en door de art-nouveau, de Jugend-Still en art deco. Naast portretten en dierenfiguren, toont hij zwel figuratief als non-figuratief werk. Hij vervaardigde de bronzen buste van Louis Zimmer en het bronzen schaalmodel van de Zimmertoren voor blinden en slechtzienden.

Gino Lucas uit Ieper is al twintig jaar actief als beeldend kunstenaar. Hij maakt sculpturen, objecten en installaties in diverse materialen. Zijn werk toont de confrontatie tussen het agressieve en diep gewortelde in de mens én de zichtbare gevolgen hiervan op alle vormen van het leven.

tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.