‘babbelier’ viert 10-jarig jubileum

25 okt 2019 - 09:45

Nieuws

‘Den Babbelier’ – de verzamelnaam voor de informele ontmoetingsmomenten met anderstalige volwassenen om Nederlands te oefenen – is al 10 jaar actief. Naar aanleiding hiervan had in cultuurcentrum Vredeberg een feestelijke zitting plaats, waarbij de geëngageerde vrijwilligers in de bloemetjes werden gezet.

De aanwezigen werden welkom geheten door schepen Annemie Goris, die verwees naar het prille begin op initiatief van Vormingsplus regio Mechelen. Na het vinden van enkele gemotiveerde vrijwilligers nam ‘den Babbelier’ een vliegende start. Aanvankelijk werd die verzorgd door Paresh Patel, die na verloop van tijd werd opgevolgd door Amel. Na 8 jaar moest een nieuwe locatie gezocht worden, die gevonden werd in de cafetaria van de stad en het OCMW. De kennis van de Nederlandse taal bestempelde de schepen als ‘de sleutel om de poort te openen naar werk, integratie en inburgering, sociale en culturele participatie en veel meer’. Zij dankte de vele vrijwilligers, de medewerkers, consulent diversiteit Karima Adouiri, de coördinatoren en Vormingsplus regio Mechelen, voor de fijne samenwerking.

Aansluitend werd de getuigenis gebracht van een deelnemer aan ‘den Babbelier’. Een 21-jarige Afghaan uit het grensgebied met Pakistan, die sinds 4 jaar in ons land verblijft waarvan 2 jaar in Lier. Hij volgt een opleiding verpleegkunde en hoopt zich verdienstelijk te kunnen maken voor de maatschappij. Het Nederlands vindt hij een moeilijke taal. Hij volgt thuis lessen op de computer en komt iedere week naar ‘den Babbelier’. Na het eerbetoon aan de vrijwilligers en de medewerkers, volgde bij een hapje en een drankje tot besluit een open babbelmoment. De bijeenkomsten van ‘den Babbelier’ hebben de woensdagavond van 19 tot 21.30 uur plaats.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.